Partizan bez Džikića i nekoliko igrača – Zijelona Gora želi revanš

Košarkaši Zijelona Gore dočekuju desetkovanu ekipu Partizana, a na ovom susretu Crno-Bele će predvoditi pomoćni trener Nenad Čanak.

Zijelona Gora je u dobroj seriji rezultata u poljskom šampionatu (4 pobede), dok u Ligi šampiona igra dosta promenljivo. Nakon velikih pobeda nad favorizovanim Sasarijem i AEK-om, usledio je poraz od Ludvigzburga u Nemačkoj koji je ovu ekipu stavio pred imperativ pobede u današnjem susretu.

euroleague.net

euroleague.net

U odnosu na prvi duel u Beogradu  (58-56 za Partizan), Zijelona je jača za crnogorskog internacionalca Vladimira Dragičevića (11.5 poena po meču), dok je Ukrajinac Jegor Zajcev napustio tim i otišao u Španiju. Upravo je Dragičević i najbolji strelac sastava, a bolji rezultati u oba takmičenja usledili su nakon njegovog dolaska u tim. Impresivno izgleda činjenica da u prvenstvu Poljske ovaj stameni Crnogorac šutira 80% za 2 poena.

Partizan, ukoliko želi rezultat i ovoj teškoj situaciji, mora odigrati na gornjoj granici i kvaliteta i požrtvovanja, a Crno-Beli posebno moraju da kontrolišu broj izgubljenih lopti. Kao i u svakom meču ove sezone, Partizan mora imati i šut spolja ukoliko želi pobedu…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.