PAO : nova priča

Kada je selektor Srbije Aleksandar Đorđević preuzeo tim Panatinaikosa, za mnoge navijače Zelenih je postojao osećaj da se istorija ponavlja.

Sredinom 90 – ih je na klupu giganta iz ATine seo Željko Obradović i doneo navijačima Panatinaikosa ogromne i nebrojene radosti. Sličnosti između Željka Obradovića i Aleksandra Đorđevića su brojne. Igrali su na poziciji organizatora igre, bili su velika igračka imena, sa velikim uspehom su nosili dres reprezentacije i jedno vreme svojih karijera su branili boje beogradskog Partizana.

Navijači Panatinaikosa se sada pitaju samo jedno – može li Aleksandar Đorđević biti uspešan kao njegov srpski prethodnik na klupi, legenda zelenog dela Atine, Željko Obradović?

Uspešnost trenera Đorđevića u Atini će zavisiti od mnogo faktora – ali svakako bi trebalo najpre analizirati pojačanja koja su osvežila sastav PAO.

ytimg.com

ytimg.com

Nik Kalates – najveće ime od svih pristiglih igrača. Plejmejker raskošnog talenta kakvih je malo u Evropi. Poseduje sve košarkaške kvalitete, osim šuta. Ujedno, taj nedostatak ga je i sprečio da postigne nešto veliko u NBA.

Aleksandar Pavlović – poseduje veliko NBA iskustvo. Kada je počinjao da igra košarku, u Budućnosti, važio je za novo čudo sa Balkana. Osnovne odlike su mu izuzetan prvi korak, a poseduje i veliko košarkaško znanje u svim segmentima igre. Ono što može da brine je lošija druga sezona u Partizanu, i slabija fizička priprema.

Miroslav Raduljica – tehnički potkovan centar. Ume sve na niskom postu, a kada se trudi prava je napadačka napast. U odbrani je solidan. Nije igrao ozbiljnu košarku skoro godinu dana, a to može biti potencijalni problem.

Ognjen Kuzmić – 214 cm visoki centar je prava nepoznanica. Ima NBA prsten, mada je većinu vremena proveo u razvojnom timu GSW. Na evropskom nivou se, za sada, ne zna šta Kuzmić može pružiti. Dobar je u defanzivi, ali je imao i sporiji rad nogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.