Najava: Partizan – FMP

Košarkaši Partizana i FMP sastaju se u polufinalu Superlige Srbije, a Crno-Beli imaju prednost domaćeg parketa u ovoj seriji.

Ekipa trenera Aleksandra Džikića ulazi u plej of nadmetanje sa besprekornim skorom i svim pobedama u Grupi B, dok je FMP iznenadio dobrim igrama i zauzeo drugo mesto u Grupi A ispred Metalca iz Valjeva.

Favorit u ovim duelima je svakako najtrofejniji košarkaški kolektiv u Srbiji, ali i sastav FMP ima svoje kvalitete.

mondo.rs

mondo.rs

Ovi dueli će biti zanimljiv test i prilika za iskazivanje nekih mladih igrača u timu iz Železnika, ali i mogućnost dokazivanja za igrače u Crno-Belom da su vredni ostanka u klubu.

Posebno interesantno u FMP može biti praćenje nastupa Ognjena Dobrića koji je tokom sezone skrenuo pažnju na sebe, ali i nekadašnjih igrača Vršca Apića i Davidovca. Pored pomenutih, bitnu ulogu može imati i krilni centar Crvene Zvezde, na pozajmici u Železniku, Marko Tejić.

U timu trenera Džikića velika su očekivanja od mladog Vanje Marinkovića, ali i od drugih košarkaša koji često nisu bili na visini zadatka u toku sezone. Sastavu Partizana veru u uspeh nadograđuje i odličan skor novog trenera na klupi (14-3), ali i evidentno podignut kvalitet igre u odnosu na prvi deo sezone.

Uspeh Partizana u seriji u mnogome će zavisiti od igre nosilaca Kevina Džonsa, Eda Murića Džamara Vilsona i Aleksandra Cvetkovića. U najvažnijim mečevima sezone, parni valjak su najviše gurali upravo pomenuti igrači, a na njima će ponovo biti najveći pritisak.

Sa strane pritiska, FMP će svakako imati lakši posao, pošto je breme favorita na strani Crno-Belih. Ipak, kvalitativna razlika daje osetnu prednost Partizanu kao finalisti Superlige Srbije, a serija može poslužiti kao poligon za pregled mladih i perspektivnih košarkaša.

Leave a Reply

Your email address will not be published.