Najava: Crvena Zvezda – Mega Leks

Košarkaši Crvene Zvezde i Mega Leksa sastaju se u polufinalu Superlige Srbije, a ovaj duel će biti repriza finala Jadrana.

Sastav trenera Dejana Radonjića u okršaj sa Megom ulazi kao favorit, uz prednost domaćeg terena i daleko bolji zdravstveni bilten.

Mega Leks će u ovom polufinalu biti lišen usluga dugo povređenih Alfa Kabe, Ognjena Jaramaza i Aleksandra Aranitovića, a toj listi su se priključili i plejmejker Ivanović, kao i krilo Timoti Luvavu, za koje je upitno da li će nastupiti.

Foto: Starsport

Foto: Starsport

Crvena Zvezda je sa dosta sigurnosti odigrala uvodni deo Superlige, dok je Mega Leks pretrpeo dva poraza u derbijima sa Partizanom.

Duel sa Crvenom Zvezdom biće zanimljiv i iz ugla centarskog sučeljavanja talenta Ivice Zubca (Mega Leks), sa vedetom iz Evrolige Majkom Cirbesom.

Ukupna zanimljivost duela i potencijalni okršaji ponajviše zavise od činjenice da li će Crveno-Beli igrati u najvišem “broju obrtaja”, kao i od medicinskog stanja ekipe trenera Milojevića. Mega Leks živi sa presingom po celom terenu u toku čitavog meča, a za takvu igru je potrebna puna rotacija i velika snaga.

Prvi duel na programu je danas od 19h, a domaćin je Crvena Zvezda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.