Miško Marić: Promene su neminovnost

Legenda Partizana i treći strelac u istoriji kluba Miodrag Miško Marić razgovarao je sa našim portalom o promenama koje su nastupile u Crno – Belom taboru.

Miodrag Miško Marić je zlatnim slovima ispisivao istoriju Partizana, a u Crno – Belom dresu bio je strelac čak 4688 poena što ga svrstava na visoko 3. mesto večne liste strelaca beogradskog velikana.

Novosti.rs

Novosti.rs

1. Kako komentarišete promenu na klupi Crno – Belih i postavljanje bivšeg kapitena Petra Božića za trenera?

Stvari se, kako u životu, tako i u sportu, menjaju. Dakle, promene su neminovnost. Osnovno pitanje je u kom momentu bi trebalo vršiti promenu. Ja smatram da je promene najbolje vršiti u trenucima kada se pobeđuje, odnosno kada je klub jak i na zdravim osnovama. To je i neko generalno, opšteprihvaćeno stanovište.

Promena je korisna, ali je i činjenica da je Duško Vujošević najzaslužniji za brend Partizana u Evropi. Žao mi je što je Partizan došao u ovu situaciju, a pred novim ljudima je težak zadatak jer nema tima, nema para, a ni stabilnih resursa.

2. Nikola Peković je postao novi predsednik KK Partizan, a sa njim je u klub došao još jedan veliki igrač kluba Mića Berić. Kako gledate na promene na tom nivou?

Pekoviću i Beriću sve najbolje. Izuzetna je hrabrost da se neko prihvatio našeg kluba u ovako teškom momentu i to zaslužuje respekt.

Nikola je pokazao lojalnost, kao i neki dug prema Partizanu, a u krajnjoj liniji i prema treneru Vujoševiću. Videćemo kako će sve organizaciono funkcionisati i kako će oporavak ići.

Dobro je i da postoji UO, jer ranije je to telo bilo efemerizovano. Svakako, predstoji period konsolidacije kluba.

Nikola i Mića sigurno unose veliku energiju, mladi su i željni dokazivanja. Oni će biti lična karta KKP, ali ne mogu sami. Moraju se i drugi uključivati.

3. Nikola Peković je , kao mlad momak, bio kod Vas u Atlasu. Kako biste opisali tadašnju saradnju sa NBA centrom?

Nikola je dobar dečko, poseduje kućno vaspitanje, a kod nas u Atlasu je dominirao još tad. Nikola ima poštovanja prema ljudima koji su ga košarkaški vaspitali, a bio je takav još kod trenera Žareta Vučurovića.

On je čovek koji voli život, za društvo je poželjan, ali to ne bi trebalo da pređe ni u kakve krajnosti.

4. Kakvo je Vaše mišljenje povodom stava da će Partizan odlaskom Vujoševića, pored rezultatskog dela mnogo izgubiti i u produkciji asova?

Rezultat je takođe bitan faktor u tom procesu. Mislim da će ova sezona biti teška, i da je cilj održati rezultatski glavu iznad vode.

Ni Duško Vujošević ne može ni iz čega da stvori nešto, a u nedostatku Evrolige i jakog tima Partizan nije poželjan za dolazak najvećih talenata.

Trenutno je u Srbiji mamac za igrače Zvezda, zbog Evrolige i dobrog tima.

5. Koji segment oporavka kluba biste izdvojili kao najznačajniji?

Svakako izgradnja dvorane. Partizan je trebalo da odavno izgradi svoje mesto za trening i razvoj mlađih selekcija. To je od krucijalnog značaja i danas…

Sada se igrači dovode na probu, i to je u redu. Međutim, u takvom poslovanju nema sistema.

* Država je Partizanu obećala dvoranu nakon F4 u Parizu. Od toga nije bilo ništa?

Tako je. Međutim, mnogo pre 2010. godine je dvorana za trening Crno – Belima bila potrebna…

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.