KSS ima novu strategiju: Darko Ruso i Boža Maljković drže treninge po celoj teritoriji zemlje

Ova sezona donosi potpuno novi pristup kandidatima za nacionalni tim koji su rođeni 98/99 u svim regionima Srbije.

Cilj obrazovne prakse su poboljšanje svakog igrača, provera i praćenje njihovog razvoja. Projekat se vodi zajedno sa Udruženjem trenera Srbije, a sve prakse će biti pod komandom poznatih srpskih trenera, a pored igrača koji će imati priliku da se pokažu i nauče što je primarni cilj, regionalni treneri imaju mogućnost da vide nove ideje i iskustva.

kss.rs

kss.rs

Prvi krug ovih treninga održan je u 4 grada: Nišu, Čačku, Novom Sadu i Beogradu. Božidar Maljković je imao 4 treninga u 2 dana u Beogradu, dok je Darko Ruso držao treninge u ostala tri grada pred više od 300 trenera ukupno.

Ovo kolo je bilo za igrače rođene 1998/99 koji su kandidati za EP u Turskoj 2016. godine. Svi pozvani igrači prihvatili  su poziv, pa je rezultat bio pun uvid u oko 90 igrača. Oni su imali priliku da pokažu svoje veštine, da ih poboljšaju i da dobiju još veću motivaciju da rade više. Igrači su bili iz skoro 30 timova širom Srbije, pa je ovo dobra poruka mnogim trenerima koji su dobili satisfakciju za svoj rad u toku sezone.

Najvažniji rezultat treninga je da su ljudi iz KSS stekli potpuni uvid u to ko je najviše pokazao za reprezentaciju, i ko su kandidati za nacionalni tim.

Ovo nije kraj, već samo početak: idućeg meseca Košarkaški savez Srbije će nastaviti svoj rad sa poznatim trenerima proveru igrača rođenih 2000/01 u 4 različita grada u cilju poboljšanja i oživljavanja košarke u svim delovima Srbije.

Izvor: Eurobasket.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.