KSS i klubovi pozivaju Evroligu

KSS je pozvao predstavnike Evrolige da bi se rešila brojna nerešena pitanja oko organizacije buduće regionalne lige. Potpisnici poziva su i klubovi: Crvena Zvezda Telekom, Partizan, Metalac i Mega Leks.

Poziv prenosimo u celosti.

 

Poštovani,

Na sastanku održanom 22. maja 2015. godine, kome su prisustvovali predstavnici Košarkaškog saveza Srbije i četiri kluba učesnika Regionalne lige, dogovoreno je da Vam se obratimo sa molbom za organizovanje sastanka u Beogradu. Prethodni sastanak u ovom formatu je održan u Beogradu u junu 2009. godine. Na tom sastanku su postignuti konkretni dogovori na koje su svojim potpisom saglasnost dali svi učesnici – kako predsednici srpskih klubova i Saveza, tako i predstavnici Evrolige i ABA lige. Nažalost, većina tada dogovorenih stvari nije zaživela u praksi.

Smatramo da smo trenutno u situaciji kada imamo izuzetnu priliku da postignemo dogovor o načinu organizacije i funkcionisanja Regionalne lige koji bi bio garant njene uspešnosti u budućnosti. Imajući u vidu da je uticaj Regionalne lige na razvoj košarke u celom regionu veliki, sigurni smo da bi takav dogovor dao snažan doprinos jačanju Regionalne lige i samim tim košarke na prostorima bivše Jugoslavije.

Zato vas pozivamo da se u najkraćem mogućem roku, a u skladu sa vašim obavezama i planovima, sastanemo u Beogradu i kroz konstruktivan razgovor postignemo rešenje koje bismo svi zajedno prihvatili i pomogli u primeni istog

Leave a Reply

Your email address will not be published.