( I ) Igrači koji obećavaju – Italija

Predstavljamo vam listu igrača koji su skrenuli pažnju na sebe igrajući na visokom nivou u evropskim ligama. Oni svakako zaslužuju da sledeće sezone učine korak više, i zaigraju na najvišem nivou.
Izbor je zasnovan na objektivnim i subjektivnim kriterijumima, a redosled predstavljanja igrača nije po kvalitetu već po ligama u kojima nastupaju.

Italija

1. Ahile Polonara ( krilo, 203 cm, 1991. )

tuttosport.com

tuttosport.com

Ahile igra odlično u timu Ređo Emilije. U ovoj sezoni je unapredio svoju igru u svim segmentima, a posebno bi trebalo istaći šut za 3 poena koji je na oko 41 %. Trebalo bi da unapredi defanzivu, a očekuje se nastup Polonare i u reprezentaciji Italije, kao i u Evroligi. Polonara beleži 12.1 poen i 8.5 skokova. Izgubljene lopte je sveo na minimum – 1.2.

2. Darijus Džonson – Odom ( plej, 187 cm, 1989. )

laprovinciadicomo.it

laprovinciadicomo.it

Darijus je zabeležio 4 meča i u NBA, ali čini se da je tek ove sezone u ekipi Kantua zaigrao na nivou koji se od njega očekuje. Od pre dva kola društvo u ekipi mu pravi Ron Artest i Odomu će sad svakako biti i lakše da odvede Kantu u plej of. Beleži prosečno 15 poena i 4.2 asistencije, uz 2.9 izgubljenih lopti.

3. Toni Mičel ( krilo, 198 cm, 1989. )

vitatrentina.it

vitatrentina.it

Toni Mičel je trenutno jedan od najboljih strelaca u Italiji sa prosečno 21.4 poena po meču. Nastupa za ekipu Trenta, i sa saigračima uspešno vodi ekipu koja je po imenima skromna, ali po rezultatima veoma uspešna ove sezone. Mičel doprinosi i u skoku sa 5.1 uhvaćenom loptom po utakmici.

4. O.D. Anosike ( krilni centar, 203 cm, 1991. )

gazzetaobjects.it

gazzetaobjects.it

Avelino ne igra dobro ove sezone, ali Anosike beleži odlične brojke : 11.2 poena i 10.7 skokova po meču. Posebno je skakački impresivan, a dva puta u sezoni je ostvarivao 19 skokova na meču. Spreman je za viši nivo, moguće Evroligu već od sledeće sezone.

5. Lakvinton Ros ( krilo, 203 cm, 1992. )

ilrestodelcarlino.it

ilrestodelcarlino.it

Nekadašnji vođa Ohajo Stejta igra odličnu sezonu i Italiji. beleži 17.4 poena i 7.3 skoka po meču, uz respektabilne procente šuta. Brindiziju je isporučio 37 poena i 15 skokova. Igra u ekipi Pezara koja ima veoma slabu sezonu, ali Ros je svakako spreman za bolje i više. Predstavljao bi dobro pojačanje za većinu ekipa iz Evrokupa.

One comment

  • Dzonson-Odom je igrac koji je dosta lutao od kad je izasao iz koledz kosarke,tek ove sezone pokazuje svoj kvalitet tako da mislim da bi mogao bit dobar igrac za Zvezdu ili Partizan.zaboravili ste spomenut Rakima Sandersa iz Sasarija,stravicno krilo koje odlicno igra u oba pravca(defanziva i ofanziva),a Anosike po meni moze i pokrivat poziciju 5 zbog svoje tjelesne tezine mada mu visina predstavlja manu

Leave a Reply

Your email address will not be published.