F4: Kakav meč!

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Laboral Kuču u antologijskom meču na F4 u Berlinu. Za dobijanje drugog finaliste bilo je potrebno dodatnih pet minuta igre, a u tom periodu Fener je bio nadmoćan.

Turski predstavnik je sjajno otvorio susret, dominirao i u odbrani i u napadu, a na sličan način je i zatvorio utakmicu u produžetku.

Druga četvrtina je bila ključna za uzbudljivost ovog meča, a u tih 10 minuta su oba sastava igrala izuzetno. Najpre je Laboral nekako preživeo seriju poena i 2+1 situacija Fenera, a onda se španski sastav potpuno vratio u meč.

Foto: www.facebook.com/Fenerbahce/

Foto: www.facebook.com/Fenerbahce/

Drugo poluvreme obeležila je fantastična igra Laborala. Trener Perasović je nametnuo svoj ritam igre, a na parketu se puno trčalo. Doktorskim potezima Janisa Burusisa je rezultatski plus prešao na stranu na stranu Laborala, a cela ekipa je zablistala u većem delu 4. deonice.

Ipak, određene greške i promašena bacanja dala su šansu Feneru za povratak. To se i dogodilo, a heroji su bili Datome i Slukas.

U produžetku je meč imao samo jedan pravac, a Fener je obezbedio plasman u veliko finale gde će protivnik biti CSKA iz Moskve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.