Dženkins ipak stekao srpski pasoš???

Bivši košarkaš Crvene Zvezde Telekom Čarls Dženkins poseduje srpski pasoš, barem prema navodima predsednika Olimpije iz Milana Livia Prolija.

Livio Proli je iznenadio javnost tvrdnjom izrečenom za Play me or Trade me da je Olimpija iz Milana znala da je Dženkins dobio srpsko državljanstvo kada ga je angažovala!

Ovu vest je u sastavu interesovanja tima iz Milana za američkog košarkaša Rakima Sendersa preneo specijalizovani sajt Sportando.com.

Stidljive najave da bi i Čarls Dženkins mogao dobiti srpsko državljanstvo objavljivane su krajem septembra na pojedinim portalima.

Međutim, ono što bi svi ljubitelji košarke u Srbiji trebalo da postave kao pitanje je zašto se Amerikancima koji igraju košarku ovde dodeljuju srpska državljanstva, kada je selektor Đorđević nekoliko puta bio krajnje odlučan u protivljenju naturalizaciji igrača.

Uostalom, opšti je utisak da se reprezentacija Srbije, upravo time i diči, uz naravno medalje i uspehe na velikim takmičenjima.

Slična stvar urađena je i sa Demarkusom Nelsonom, takođe bivšim igračem Zvezde, 2014. godine, koji je pre toga potpisao za Panatinaikos.

Dodeljivanje srpskog državljanstva ovim igračima značajno podiže cenu na evropskoj košarkaškoj mapi, jer više ne zauzimaju mesto stranca, ali je pitanje kakav je tu interes reprezentacije i države Srbije?

Pravno pitanje koje se, uz ova sportska postavlja, je po kom osnovu ovi američki igrači dobijaju srpski pasoš, odnosno koji član Zakona o državljanstvu RS se u njihovom slučaju primenjuje.

One comment

  • ma mozes ti da dobijes što te volja samo dres reprezentacije nećeš obući neće ti pomoći ni čoki ni vučko imamo mi ekipu koja godinama biti u vrhu kosarke

Leave a Reply

Your email address will not be published.