Đorđević žrtva poremećenog sistema vrednosti u Srbiji

U jednom od listova pojavilo se skaredno poređenje gubitnika/dobitnika jednog od zlatnih momaka srpske košarkaške reprezentacije, legende Partizana i selektora Aleksandra Đorđevića sa ličnošću jedne starlete. U ovom poređenju selektor je prikazan kao gubitnik.

U daljem razmatranju nećemo ulaziti kakva je država koja dopušta da se objavljuje sve i svašta, ali ćemo ukazati na poljuljani sistem vrednosti gde se jedna ostvarena ličnost koja je sve u životu stekla svojim trudom, inteligencijom i radom provlači kroz opskurne tekstove.

Posebno ovakvi tekstovi mogu izazvati loš sistem vrednosti kod mlađe populacije, koja iz prikazanog može zaključiti nešto što se protivi zdravom razumu i svakom ustaljenom sistemu vrednosti.

Sporna fotografija:

sportnovosti.rs

sportnovosti.rs

 

Inače, “gubitnik” Đorđević je u svojoj karijeri osvojio 3 zlata sa EP, jednu bronzu, jedno svetsko zlato i jednu olimpijsko srebro.

Sa Partizanom je postao klupski prvak Evrope. ULEB ga je 2008. godine izabrao u 50 najzaslužnijih ljudi za razvoj košarke u Evropi, a legendarni Sale se u toku, a i po završetku karijere, bavio humanitarnim radom. Đorđević je nacionalni ambasador UNICEF u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.