Derbi faze I: Srbija – Nemačka

Utakmica dana (i prve faze) turnira “Albert Švajcer” svakako je duel reprezentacija Srbije i Nemačke. Oba sastava imaju skor 3-0 i najviše su pokazala na ovom prestižnom turniru.

Veliku koncentraciju talenta u obe reprezentacije nije poremetio izostanak nekoliko igrača, pre svih Aranitovića i Hartenstajna, zbog povreda.

Večerašnji meč biće odlična prilika da srpski reprezentativci vide na kom su nivou u odnosu na jednu od najtalentovanijih nemačkih generacija, a tribine u Manhajmu će biti krcate skautima i drugim zaposlenim u košarci.

fibaeurope.com

fibaeurope.com

U prva tri kola, reprezentaciju Srbije predvodili su Miloš Glišić, Aleksa Radanov, Boriša Simanić i Andrija Marjanović. Dobre role imali su i gotovo svi ostali igrači iz sastava, ali pravi izazovi na turniru “Albert Švajcer” tek slede.

U sastavu Nemačke dva najveća potencijala su Frojdenberg i Mušidi, a odličnu pomoć imaju od Herkenhofa, Lagerpuša i da Silve. Nemačka raspolaže i sa dodatnim kvalitetom u vidu Vajdemana, Cilke i Olindea, ali se oni, za sad, nisu previše istakli na ovom turniru.

Za očekivati je da će Nemci nametnuti brži ritam meča večeras, dok će trener Gurović insistirati na kvalitetima Glišića unutra i all-round predstavi Boriše Simanića.

Boriša je, za svoje standarde, bio poenterski tih većim delom turnira,a motivacije protiv nemačke reprezetacije ne može nedostajati.

Definitivno, od 20h nas očekuje spektakl na AST 2016, a izveštaj i analizu susreta pročitajte na našem sajtu po završetku susreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.