Budva 2016: Partizan ubedljivo do trofeja

U finalnoj utakmici turnira, Partizan je savladao domacina turnira Mogren iz Budve sa 75 : 57.
U ne toliko kvalitetnoj, koliko borbenoj utakmici, crno-beli su zasluzeno savladali protivnika. Pocetak utakmice je bio dosta nervozan, posle 5 minuta bilo je 4:4.Mnogo izgubljenih lopti, gresaka na obje strane. Umor je bio vidljiv kod obje ekipe. Partizan se onda odvojio na 10 razlike koju je stekao podigavsi intezitet u odbrani i laganim poenima iz tranzicije.
Privatna arhiva

Privatna arhiva

U drugom poluvremenu, drasticno je pao ritam utakmice. Mogren nije imao snage za preokret i ekipa Partizana je rutinski odrzavala prednost i osvojila turnir. U pobjednickom timu, Prekic je sa 22 p bio lider ekipe. Kod domacina, Bozovic se nametnuo i u finalu kao kroz cijeli turnir sa 23 p i uz borbenog Androvica bio lider ekipe.
Trener Marko Stankovic (Partizan): Cestitam domacinu na fer plej igri. Borili su se 40 minuta i zasluzrno su igrali finale. Takodje bi cestitao mojim igracima, na osvojenom turniru. Cinjenica da utakmica nije bila lijepa za gledanje, ali s ozirom na umor ekipa…. Kontrolisali smo ritam i rezultat i usli u mirnu zavrsnicu. Zahvaljujem na gostoprimstvu i radujemo se novim susretima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.