AŠT: Prvi poraz Srbije

Košarkaši Nemačke U18 savladali su našre reprezentativce rezultatom 80-67, u 4. kolu turnira “Albert Švajcer” u Manhajmu.

Nemača reprezentacija igrala je bolju košarku tokom čitavog toka susreta, izabranici trenera Gurovića su stizali rezultat u nekoliko navrata (-4), ali do preokreta nisu mogli.

basketball-bund.de Albert Schweitzer Logo

basketball-bund.de
Albert Schweitzer Logo

Košarkaši Nemačke rešili su prvu deonicu u svoju korist rezultatom 29-21. Odbrana Srbije nije najbolje funkcionisala, kao ni napad gde se previše akcija završavalo spuštanjem lopte ili izolacijom za beka.

Do poluvremena, naši reprezentativci su bolje branili svoj obruč, ali su i dalje bili slabi u napadu što je rezultiralo prednošću Nemačke od +10 (45-35).

U trećoj deonici su igrači trenera Gurovića zaigrali angažovanije i prepolovili zaostatak, ali su konci igre ponovo predati protivniku sredinom 4. perioda pa je poraz bio neizbežan.

Najefikasniji u sastavu Nemačke bili su Mušidi sa 20 poena, Zilka i Frojdenberg sa po 16, dok se u našem sastavu istakao Glišić sa 14, a dvocifreni učinak imao je i Marjanović sa 10.

2 comments

  • kako u ovoj selekciji od 12 momaka nema mesto za najboljeg strelca prve juniorske lige srbije luku vasica momka koji igra za pirot u prvenstvu je davao prosecno preko 25 poena ima o oko 11 skokova po utakmici koji je brz skocan a ima mesta za neke igrace koji daju par poena po utakmici ili su to neki tatini sinovi blizu vatre a mali luka je dosta daleko od vatre u pirotu i onda se cudimo kada nam najbolja deca odlaze i uzimaju pasose drugih zemalja jer ovde dozivljavaju svojevrsnu nepravdu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.