ANGT UTISCI: Partizan

Ekipa Partizana je na Adidas Next generation Tournament takmičenju održanom u Beogradu poražena u finalu od CZT rezultatom 71 – 53.
Ekipu Partizana na ovom turniru je krasila čvrsta igra, igra na mali broj poena u većini mečeva, kao i odlična produkcija Miloša Glišića u svim mečevima koje je igrao.

Ekipu Partizana, za razliku od velikog rivala Zvezde, odlikuje skromniji sastav. Kod nekih igrača talenat je prisutan, ali još uvek ne pokazuju veliki napredak, dok je kod Miloša Glišića evidentno da predstavlja pravo blago. Međutim, Glišić je kroz svoj rad i u prvom timu dosta unapredio većinu aspekata svoje igre, dok se čini da ostatak ekipe dosta kaska za njim.

Ko se istakao?

Kao što je već gore i bilo reči svakako Miloš Glišić. Igrač koji je mlađi od većine učesnika ( 1998. godište) je u svojoj igri pokazao izuzetnu zrelost, inteligenciju i razumevanje košarke. Primetan je i napredak u šutu, mada je mehanika i dalje daleko od idealne. Glišić je i u igri na mali broj poena koju je Partizan na ovom turniru forsirao uspevao da zabeleži učinak od čak 16.3 poena uz dobre procente šuta. Glišić je solidan u skoku, poseban kvalitet je primetan u ofanzivnom, ali je i nedovoljno borben i činjenica je da je uvek ispod obruča. Osnovna zamerka je nedostatak nekih posebnih finti za igru na niskom postu kao i fizikalije koje moraju biti unapređene. Stil trčanja je takođe nepravilan, i to se mora što pre ispraviti.

Pored Miloša Glišića igru Partizana kreirali su i Nikola Tanasković, Dimitrije Spasojević, Slobodan Jovanović i Strahinja Stanišić.

Nikola Tanasković je igrač dobrih fizikalija, posebno snage. Prvi je u kontranapadima, ima osećaj za presecanje lopti i generalno je dobar defanzivac. Levoruk je. Hitno mora poraditi na mehanici i procentima šuta.

Slobodan Jovanović je igrač koji je na ovom turniru ostvario slabe procente šuta, ali na velikom broju pokušaja. Mehanika šuta je solidna. U ostalim aspektima ima puno prostora za napredak.

Ovakakv sastav Partizana nije mogao da ozbiljnije pripreti CZT niti da pokaže neku lepršavu igru. Opšti utisak je da Partizan kao naš najveći klub mora, uz pomoć grada Beograda, rešiti pitanje trenažne hale koja je nakon F4 obećana. To je osnovni preduslov za napredak, kao i za ozbiljnije uključivanje Partizana u rad van prvog tima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.