ANGT UTISCI: Alba i Zemun

U utakmici za treće mesto na ANGT turniru u Beogradu ekipa Albe iz Berlina savladala je ekipu Zemuna rezultatom 81 – 72.

Nemački predstavnik na ovom turniru nije prikazao dobru košarku ali se na volšeban način plasairao u polufinale, gde je glatko poražen. U finalu je Alba zaigrala kvalitetno te je zasluženo zauzela 3. mesto.

Ekipa Zemuna se „skupila“ mesec dana pred turnir i zaista je pokazala dobru igru. Uz nešto više koncentracije i iskustva igranja jačih utakmica 3. mesto bi bilo veoma realno.
Nekoliko igrača u oba sastava se po potencijalu i trenutnom kvalitetu istaklo.

U redovima Albe to su bili Vagner i Zilka, dok su se u Zemunu istakli Ćirković,Dimitrijević i kao izuzetan potencijal veoma mladi Marko Pecarski ( 2000. godište !!! ).

Alba:

Moric Vagner – i pored činjenice da je beogradski turnir odigrao relativno slabo Moric Vagner je igrač koji u svom godištu svakako najviše obećava u Nemačkoj. Postoje problemi i dečije bolesti koje mora da preleži, ali sa najavom kvalitetne koledž karijere jasno je da će Vagner značajno unaprediti svoju košarku. Izuzetan atleticizam karakteriše ovog igrača, kao i solidan osećaj za igru. Selekcija šuta je nešto na čemu mora raditi.

Ferdinand Zilka – Zilka je odigrao najkvalitetnije ANGT u Beogradu u redovima Albe. Odlični bek šuter je demonstrirao i dobre procente i dobru selekciju šuta. Doprinosi i u skokovima značajno. Malo je niži ( 191 cm) ali je 1998. godište i ima dosta prostora za fizički napredak. Brz je i prodoran. Odbrana je upitna.

Zemun:

Nikola Ćirković – Sjajni kombo Nikola Ćirković je pokazao odličnu igru na ovom turniru. Gotovo je nezaustavljiv za čuvanje 1 na 1, ali je svojoj igri dodao i dobru tranziciju, veću koncentrisanost i veću borbu u odbrani. Najveće zamerke su nerezonski pokušaji za 3 poena u određenim situacijama, kao i slabiji trud u odbrani. Šut iz kornera bi trebalo da se unapredi. Ćirković je definitivno ogroman potencijal, koji je već sada spreman za dobar košgeterski učinak. Nedostatke mora hitno ispravljati, jer je velika šteta da ne napreduje i u drugim segmentima igre kada je u igri 1 na 1 toliko jak. Mora poraditi i na koncentraciji u šutu sa slobodnih bacanja.

Đorđe Dimitrijević – omaleni plejmejker pružio je odlične partije na ANGT turniru. Prikazao je bogat repertoar finti, dobar šut i kvalitetno razigravanje saigrača. Mora poraditi na fizikalijama. U odbrani ima brze ruke, dobar rad nogu ali svakako mora unaprediti defanzivne segmente svoje igre. Šut za 3 poena je diskutabilan.

Marko Pecarski – Centar Marko Pecarski, jedan od najmlađih učesnika na ANGT u Beogradu, uspeo je da ostvari i dvocifreni učinak na jednom meču. Pecarski ( 2000. godište ) je već visok 203-204 cm i definitivno poseduje veliki potencijal. Centarsku tehniku je već savladao u dobroj meri, ali na elastičnosti i kretnjama mora značajno raditi. Pecarski već sada igra prilično racionalno, pogađa za 2 poena u visokim procentima. Sa bacanja je dosta siguran. U defanzivi bi morao da poradi odmah na zagrađivanju koša i defanzivnom skoku, a ostalo je ipak prerano ocenjivati. Marko je inače sin legende Partizana Miroslava Pecarskog koji će uvek biti upamćen po svojim spektakularnim zakucavanjima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.