ANGT: Crvena zvezda i Sparsi lako savladali Partizan i Cedevitu

Jutros su odigrana polufinala kvalifikacionog turnira Evrolige za omladince. U prvom polufinalu Crvena zvezda je deklasirala Partizan rezultatom 107:69. U drugom polufinalu sarajevski Sparsi su iznenadili Cedevitu 104:77.  Finalna utakmica se igra večeras u 20.00 sati.

Crvena zvezda je riješila pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu kada crveno-beli odlaze na odmor sa rezultatom 57:29. Do kraja utakmice Zvezda nije dozvolila da Partizan priprijeti, nego su rutinski priveli utakmicu kraju.

Photo: http://www.adidasngt.com/

Photo: http://www.adidasngt.com/

Najbolji u sastavu Zvezde bio je Boriša Simanić sa 18 poena i 10 skokova, odličan je bio i Aleksa Radanov sa 18 poena i sedam asistencija. Dvocifreni su bili još i Stefan Momirov i Stefan Đorđević sa po 15 poena, Đorđević je upisao i 15 skokova, dok su Petar Rebić i Ivan Ćorović upisali po 11 poena.

 

Kod Partizana bolji od ostalih bio je Boris Latinović sa 16 postignutih poena, dok je do danas dominantni Miloš Glišić ubacio 11 poena i ostvario 10 skokova.

U drugom polufinalu, Sparsi su napravili prvoklasno iznenađenje savladavši favorizovanu Cedevitu. Utakmicu su prelomili sredinom treće četvrtine kada su se odvojili na 18 poena razlike, bilo je 59:77. U posljednjoj četvrtini Sparsi su uspjeli da povećaju svoju prednost za konačnih 77:104.

Photo: http://www.adidasngt.com

Photo: http://www.adidasngt.com

Veliki problem u igri Cedevita bila je igra Džanana Muse koji zbog povrede koljena koju je zadobio dan ranije nije bio na visini zadatka. Postigao je samo 13 poena, a imao je i devet asistencija.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bio je Aleksa Stepanović sa 35 poena i 14 skokova. Sandro Antunović je dodao 24 poena i 13 skokova. Amar Gegić je ubacio 11 poena, čemu je dodao 10 asistencija i 7 skokova, dok je Sani Čampara ubacio 13 poena, uz 7 asistencija.

U sastavu Cedevite najbolji pojedinac je bio  Luka Barišić koji je postigao 23 poena.

Finale kvalifikacionog turnira Evrolige “Marko Ivković” igra se večeras u 20.00 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.