Analiza: Šta donosi Majstorović Partizanu?

Bez obzira na nekoliko najavljenih imena na spoljnim pozicijama, Partizan je za sada finalizovao samo igrače na krilnom centru i centru – Birčevića i Majstorovića.

Đorđe Majstorović će, prema navodima, pokrivati samo poziciju centra, dok o krilnom centru Stefanu Birčeviću možete čitati na sledećem linku: http://www.doubledouble.rs/analiza-sta-bircevic-donosi-partizanu/

kolubarske.rs

kolubarske.rs

Đorđe Majstorović (210 cm; 1990.) u Partizan dolazi posle sezone provedene u Metalcu iz Valjeva, gde je ovaj centar nastupao sa promenljivim uspehom. Jedan deo sezone Đorđe je proveo povređen, dok je razlog njegovih slabijih partija u završnici posrtanje i nezadovoljstvo cele ekipe.

Majstorović je centar koji donosi mnogo u napadu. Sposoban je da trči tranziciju i uspešno završava na obruču, dok ima odlične kvalitete i u pozicionom napadu. Igra leđima mu nije jak adut, ali je licem prema obruču veoma kvalitetan i teško ga je sačuvati. Doprinos napadačkoj igri Majstorović pruža i kroz pik. Dobro rolanje mu je glavna odlika u pik & rolu, dok mu domet u šutu omogućava da uspešno igra i pik & pop.

Majstorović uspešno pretvara u poene i poludistancu i otvorene pozicije za 3 poena (35% za 3), a u stanju je da zatrpa svakog protivnika.

Nedostaci u igri ovog lakog centra su manjak snage za borbu sa najjačim i čistim peticama, kao i odsustvo osećaja i fizičkih predispozicija za ofanzivni skok. Generalno je skok igra slabiji deo Majstorovićevog arsenala, a ovaj centar ima problem i sa brojem izgubljenih lopti. One najčešće dolaze iz lošijeg povratnog pasa, ili od gubitka duela na niskom postu.

Defanzivno, Majstorović odlično prati brže centre, ima dobre lateralne kretnje i osećaj za blokadu, ali problemi nastupaju u odbrani snažnog centra na niskom postu gde mu je najčešće potrebna pomoć od krilnog centra ili krila što dovodi do “pucanja” odbrane.

Đorđe Majstorović je dobar asistent za poziciju koju pokriva, ali bi taj segment mogao da popravi boljim izborom dodavanja.

Partizan kao klub za Majstorovića predstavlja iskorak u odnosu na dosadašnje kolektive gde je nastupao, a kako će se snaći zavisi od mnogo faktora. Ukoliko mu stil igre i saigrači budu odgovarali za očekivati je da Đorđe napravi ozbiljniji iskorak jer talenat poseduje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.