Pregled: Crvena Zvezda ili Partizan?

Sastav Crvene Zvezde je košarkaški daleko pismeniji od sastava Partizana, ali oba tima imaju dobar kapacitet da ponude odličan basket u finalu državnog prvenstva.

novosti.rs

novosti.rs

Dok se u Crvenoj Zvezdi kvalitet bazira u odličnim igračima i kontinuitetu rada trenera Dejana Radonjića, dotle se Partizan uzda u veliko znanje trenera Džikića i određene prednosti koje poseduje u igračkom kadru.

Ukoliko bi se analiza koncipirala po pozicijama, očigledno je da bi Crvena Zvezda odnela monotonu prevagu. Oko pozicije 4 se može diskutovati, dok je na svim drugim mestima plus ubedljivo na strani Crveno-Belih. Ipak, košarka nije egzaktna nauka, pa da je ono sa papira jednako u apsolutnom smislu i dešavanjima na parketu.

Crveno i Crno-Beli će se naći u košarkaškom klinču od večeras, a radost finala se može pronaći najviše u taktičkim okršajima dvojice trenera. Trofej Superlige Srbije je stvar prestiža, a suštinski su glavne bitke za ova dva tima ostavljene u prošlom delu sezone.

Ta “bezvrednost” titule će, nadamo se, spustiti tenzije oko parketa, ali i na samom terenu, a igrači će imati prilike da pokažu najbolje od sebe. Ko će iz tih duela izaći kao pobednik, teško je prognozirati. Dosta će zavisiti od motivacije i spremnosti da se ide preko granice bola, pošto se serija igra u “natrpanom” ritmu, ali i od odabira taktike dvojice trenera.

novosti.rs

novosti.rs

Zlatni aduti u Džikićevim rukama na završnici Kupa Srbije u Nišu bili su Kevin Džons i energetski ispunjeni Edo Murić. Partizan je u međuvremenu postao ozbiljno jači za velikog borca i majstora Novicu Veličkovića, ali je i Crvena Zvezda revitalizovala igrački kadar. Sada su tu i kapiten Luka Mitrović, Stefan Jović, a tim je u daleko svežijem izdanju. Sve to nas navodi na zaključak da će košarka koja se prikaže večeras, ali i ona iz nastavka serije, biti na visokom nivou, kao što je to bio slučaj u Kupu.

Crvena Zvezda je favorit, trofeju ABA lige igrači žele da dodaju i domaću krunu, dok su u Partizanu spremni za borbu i osvajanje…Za kraj, Miler spolja ili Džons u reketu, Mitrović na ofanzivnom ili Darel Vilijams na defanzivnom skoku, iskustvo Čede i Novice ili mladost Gudurića i Dangubića…odgovore ćemo dobiti narednih dana.

One comment

  • Ajde bre … Idemo na titulu da vide oni sta je partizan, i sa kim imaju posla …Edo mora bolje a ocekujem nesto i od wiliamsa …TITULA TITULA SLAVICE SE TITULA PARTIZAN JE SAMPION PEVA CELA SRBIJA

Leave a Reply

Your email address will not be published.