Albert Švajcer (II): Nemačka pokazala snagu, SAD se izvukao

Drugi dan na prestižnom turniru “Albert Švajcer” u Manhajmu i Firnhajmu je, pored lake pobede naše reprezentacije, doneo još pet zanimljivih duela.

Najubedljiviji su bili Nemci, koji su savladali Argentinu sa 99-44. Ostaće zapisano da je ekipa Nemačke drugu četvrtinu dobila sa neverovatnih 38-5! Na ovom susretu zablistali su Mušidi (18p.), Frojenberg i Herkenhof (po 15p.), odnosno igrači od kojih se takav učinak i očekivao.

Sa druge strane, Argentinci su potpuno razočarali, a najbolji strelac je bio Fernandez sa 9 poena. Veliki talenti Santijago Vaulet i Francisko Kafaro se nisu danas najbolje snašli, a kombinovano su bili strelci samo 9 poena (6+3).

basketball-bund.de Albert Schweitzer Logo

basketball-bund.de
Albert Schweitzer Logo

Utakmica Kine i SAD bila je definitivno najbolji košarkaški događaj dana, a rešena je tek u produžetku dominacijom Amerikanaca (14-6) konačnim rezultatom 97-89.

Kinezi su odlično odigrali prvo poluvreme, bili solidni u 3. četvrtini, ali je pad usledio u poslednjih 10 minuta igre, i produžetku. Porazu je dosta “kumovao” brz ulazak centra Žua u problem sa faulovima (3 za manje od 4 minuta), ali i zaustavljena produkcija Huanga.

Najefikasniji u američkom sastavu bili su Rajt sa 25 poena, Pejnter sa 19, i Tarner sa 17 poena. U kineskoj reprezentaciji pomenuti Huang je imao 20, niski plejmejker Hu 15, a Liu 13 poena.

Evropski derbi dana odigrale su Italija i Grčka, a slavili su Azuri 67-53, zahvaljujući furioznoj 3. četvrtini (23-9).

Organizator igre Pena imao je učinak od 16 poena, 7 skokova i 4 asistencije, a dobar je bio i Moreti sa 14 poena i 6 asistencija. Grčka je odigrala bledo, a dvocifren je bio samo 190cm visoki bek Statos Papadakis sa 11 poena.

Australija i Francuska su, očekivano, zabeležile ubedljive pobede nad Japanom, odnosno Egiptom. Australija je Japan nadigrala 84-45 (Vajt i Kenjon po 11 poena; Nišida 15), dok je Francuska lako savladala Egipat 76-52 (Čuaf i Duarin po 12 poena; Elsanadili 21 poen i 16 skokova).

Leave a Reply

Your email address will not be published.