3×3: Srbija osvojila zlato!

Reprezentacija Srbije osvojila je zlato na Svetskom prvenstvu u basketu 3 na 3 u kineskom gradu Gvangžuu pobedom nad reprezentacijom SAD 21-16.

Fantastičan meč obilovao je dobrim potezima i kvalitetnom timskom igrom Srbije. Amerikance su predstavljali dobri igrači (Henri, Hena, Lič i Mekkini), a posebno kvalitetan je Henri koji je do finalnog meča bio drugi strelac turnira iza našeg Dušana Domovića Bulutu (Bulut 50, Henri 45 poena).

kss.rs

kss.rs

Majstorović je za Srbiju odigrao lavovski, doneo širinu i šut spolja (i pod faulovima), a puno je dobrineo i u prodoru. Ždero je igrao odličnu odbranu, i brzim reakcijama prekidao igru Amerikanaca. Naši reprezentativci su se često bacali za loptu i pokazivali veliku želju. Veliki doprinos dao je i Savić, koji je jedini uspevao da fizički odgovori snažnom i glomaznom Liču, ali i da odlično odradi nekoliko rolanja za lake poene. Ipak, MVP Svetskog prvenstva bio je meč viner i ovoga puta – Domović je pogodio trojku za pobedu, ali je i pre toga vodio tim Srbije važnim poenima i odličnom kontrolom lopte.

Amerikanci (ovaj tim) bili su do ovog meča neporaženi, ali to više nisu. Srbiji pripada zlato!

Leave a Reply

Your email address will not be published.