AEK bolji, Partizan na korak od preokreta

U 13. kolu FIBA LŠ Partizan je poražen od AEK-a sa 65:69 . Najbolji u pobedničkom timu bili su Larencakis sa 14 poena, Ukić sa 13 poena i 8 asistencija, MekGrat sa 11 poena i 5 skokova i Calburis sa 10 poena. U Partizanu su najbolji Birčević sa 16 poena i 8 skokova, Veličković sa 13 poena i 6 skokova i Ratkovica sa 8 poena i 5 asistencija.

Partizan je u prvoj četvrtini imao veliki problem sa šutem iz igre. Crno-beli su pokušavali da dođu do poena iz reketa, ali je agresivna odbrana AEK-a odradila posao. Grčki tim je iskoristio priliku da se sa četiri pogođene trojke na početku ovog perioda rezultatski odvoji. Agresivna odbrana crno-belih sa povremenim presingom uslovila je da AEK-ova napadačka realizacija značajno opadne, ali su gosti prvu četvrtinu završili sa prednošću od 11:19.

U drugoj četvrtini su crno-beli često ostvarivali prednost na niskom postu, ali im veliki broj promašenih zicera nije dozvoljavao da ugroze AEK. Gosti su u ovom periodu imali minute praznog hoda, ali su im trojke u prvoj polovini druge četvrtine i nekoliko poena iz pik end rola u drugoj omogućili da drže odstupnicu. Partizan je u završnici poluvremena bio raznovrsniji u napadu i poentirao iz prodora, ali su ih par grešaka u napadu ponovo udaljile od izjednačenja. Na odmor se otišlo sa rezultatom 33:41.

 

Foto: kkpartizan.rs

U trećoj četvrtini sve je zavisilo od šuta za tri poena i agresivnosti u odbrani. AEK i Partizan su se konstantno smenjivali u mini-serijama, da bi crno-beli uhvatili “poslednji talas” u ovom periodu i uspeli da smanje na 53:55. Partizan je do smanjenja zaostatka došao zahvaljujući odličnoj odbrani i nešto raznovrsnijom igrom u napadu, koja je podrazumevala nekoliko poena iz unutrašnje igre.

Četvrtu četvrtinu je obeležila izuzetna agresivnost i borbenost, ali ispodprosečan napadački učinak oba tima. Meč je svoju kulminaciju doživeo u završnici. AEK je imao blagu, ali konstantnu prednost, a Partizan je posle promašaja Birčevića za dva poena 50-ak sekundi pre kraja izgubio svaku šansu za preokret.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.