Zvezda kroz statse u Euroleague

Nakon prvih 7 utakmica u Evroligi, vec se primjećuju neki trendovi i stvari koje su se nametnule kao prednosti i nedostaci ove ekipe koja trenutno ima 3-4 skor u najboljem evropskom klupskom takmičenju.Na osnovu podataka sa RealGM rezultati su sledeći:

Foto: Saša Pavlić

Foto: Saša Pavlić

  • Zvezda trenutno dijeli 11 mjesto sa sinoćnim rivalom Brose Basketom po prosjecnom broju skokova po utakmici.Utisak je popravljen u sinoć, jer je prije toga Zvezda bila na jos lošijoj poziciji.

 

  • Beogradski tim takođe uzima u prosjeku najmanje šuteva za 3 poena od svih učesnika Euroleague, dok je po pogođenom broju trojki od Zvezde lošiji samo UNICS Kazan.Crveno-beli za sada pogađaju trojke sa 36% uspješnosti, što je nešta manje od prosjeka lige koji iznosi trenutno oko 38%.

 

  • Zvezda je na 12 mjestu u Evroligi po prosjecnom broju odlazaka na liniju za slobodna bacanja, dok ista šutiraju najlošije od svih ekipa u Evroligi uz procenat od 69%.

 

  • Takođe je bitno napomenuti da su starteri Zvezde ubjedljivo poslednji po broju postignutih poena u Euroleague.Međutim, klupa Zvezde je 6 u Evroligi i postizu 3.2 poena po utakmici više od startera.
Foto: Zimbio

Foto: Zimbio

  • Odbrana Zvezde dozvoljava protivnicima najmanje poena po utakmici u prosjeku(72 PPG), čineći je time prvom odbranom Evrolige do sada.

 

  • Crvena Zvezda takođe drži prvo mjesto kad je riječ o odbrani linije za tri poena protivničkih ekipa.Zvezdini rivali šutiraju 30% za 3 što je 8 procenata niže od prosjeka lige.Ovaj broj je bio i impresivniji prije utakmice sa Broseom kada je ovaj procenat iznosio 28%.Zvezda takođe dozvoljava malo šuteva za 3 protivničkim ekipama (21 po utakmici, 1 manje od prvoplasiranog Brosea).

 

  • Crveno-bijeli se nalaze odmah iza Darusafake i Efesa po broju iznuđenih grešaka protivnika.Zvezdini rivali gube u prosjeku 13.7 lopti po utakmici što je dovoljno za treće mjesto u Evroligi.Zvezda je do sada iznudila 96 izgubljenih lopti samo 5 manje od za sada, prvoplasiranog Efesa.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.