Zvezda slavila u trileru protiv Bamberga

Bamberg je poražen od Crvene Zvezde sa 78:79. Najbolji u redovima pobednika bili su Bjelica sa 18 poena i 5 skokova, Simonović sa 17 poena, Jović sa 12 poena, 5 skokova i 5 asistencija, Gudurić sa 11 i Dženkins sa 10 poena. U poraženom timu najbolji su bili Meli sa 16 poena i 10 skokova, Miler sa 14, Strelnieks sa 12 i Zizis sa 11 poena i 9 asistencija.

U vrlo tvrdoj prvoj četvrtini Bamberg je bolje počeo, Zvezda je odgovorila sredinom ovog perioda, da bi na kraju ove deonice nemački tim vodio sa 14:11. Bamberg je imao dosta prostora za otvrorene šuteve za tri poena, ali su pogodili samo dve, kasnije su tražili poene iz tranzicije i prodora. Zvezda se fokusirala na unutrašnju igru, ali su se dugo mučili dok nisu ostvarili realizaciju iz reketa. Agresivne odbrane izazvale su problema u organizaciji napada oba tima, pa je viđeno i nekoliko izgubljenih lopti na obe strane.

Crvena Zvezda je zahvaljujući odličnoj odbrani napravila potpuni preokret u drugoj četvrtini. Bamberg je imao velikih problema sa izgubljenim loptama, koje je Zvezda pretvarala u lake poene iz tranzicije. Nemački tim bi povremeno pogodio iz šuta za tri poena ili prodora, dok su crveno-beli bili vrlo uspešni u varijacijama iz pik&rola. Za nešto veću prednost od 29:38 na poluvremenu, Zvezdi je nedostajala bolja realizacija sa slobodnih bacanja.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Bamberg je na početku treće četvrtine otvorio Zvezdinu odbranu serijom pogođenih šuteva za tri poena, da bi se kasnije koristili prostor u reketu za poene iz prodora i sa niskog posta. Zvezda je imala slabu napadačku realizaciju na početku ovog perioda, pa je kasnije dobro razvijanje unutrašnje igre i par pogođenih šuteva za tri poena, bilo nedovoljno da se zaustavi preokret nemačkog tima. Bamberg je na kraju ove deonice vodio sa 61:58.

U poslednjoj četvrtini viđena je velika borba uz rezultatsku klackalicu. Bamberg je znao da se važnim trojkama sačuva u igri, dok je Zvezda tražila šansu sa niskog posta, a u slučaju promašaja popravljala ofanzivnim skokom. U poslednja dva napada sudije su mogle da sviraju faul, ali nisu donele takvu odluku. U prvoj situaciji Dženkins pogodio za ( ispostaviće se odlučujućih 78:79), a mogao je dobiti i dodatno slobodno bacanje. U drugoj je Miler promašio šut za pobedu Bamberga, a snažna odbrana crveno-belih, okarakterisana je kao regularna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.