Zvezda ponovo bolja od Makabija

Makabi je po drugi put ove sezone poražen od Crvene Zvezde sa 67:71. Zvezda je imala samo dva igrača sa dvocifrenim učinkom, Jovića sa 14 poena i 7 asistencija i Tompson sa 10 poena, ali je jednako važan učinak Kuzmića sa 8 poena i 9 skokova, kao i ostatka tima, jer su se svi sem Dobrića upisali u listu strelaca. Makabi su predvodili Gaudlok sa 19 poena i 5 skokova, Ajverson sa 13 poena i 5 skokova, Vims sa 12 i Rad sa 11 poena.

Makabi je utakmicu počeo tražeći poene iz unutrašnje igre prvenstveno iz pik end rola. U prvoj polovini prve četvrtine izraelski tim je pravio dosta grešaka u pasu i time pokvario napadačku produkciju, ali je i Zvezda odgovorila istom merom pa se to nije osetilo na rezultatu. Crveno-beli su u prvoj četvrtini igrali balansiranije i imali nešto više uspeha u šutu spolja od domaćina, ali je to bilo dovoljno samo za minimalni zaostatak od 17:16.

Crvena Zvezda je loše počela drugu četvrtinu, promašivali su spolja i iznutra što je, u tom trenutku, šuterski raspoloženi Makabi iskoristio i podigao prednost. Domaćini su ubrzo ponovo počeli da prave greške u napadu, što je Zvezda osetila kao trenutak u kome bi mogla da preokrene tok meča. Sredinom ovog perioda proradio je šut crveno-belih pa je Zvezda sustigla rivala. Makabi se probudio u završnici poluvremena tek toliko da očuva minimalnu prednost od 34:33.

Foto: euroleague.net

Makabi je treću četvrtinu otvorio sa nekoliko pogodaka spolja. Zvezda je to ispratila poenima iz unutrašnje igre, a onda se preorjentisala na šut spolja i preuzela prednost, iskoristivši slabije minute Makabija. Klatno se ponovo pomerilo u drugoj polovini ovog perioda, Zvezda je imala dosta problema sa šutem iz igre i organizacijom napada, dok je Makabi počeo da pogađa većinu šuteva spolja i odvojio se na 54:48.

Crveno-beli su serijom trojki uspeli da preokrenu rezultat na početkom četvrte četvrtine. Makabi je imao brz odgovor i vratio prednost, a onda se rezultatska neizvesnost nastavila do same završnice. Odličnom odbranom Zvezda je naterala Makabi na seriju grešaka i promašaja, a Jović i Kuzmić su kako pojedinačno, tako i kroz međusobnu saradnju, doneli presudne poene za preokret i pobedu crveno-belih.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.