Zvezda osramotila Makabi

Crvena Zvezda je savladala Makabi sa 83:58. Najefikasniji u pobedničkom sastavu du bili Simonović sa 14 poena i 5 skokova, Kuzmić sa 12 poena i 5 skokova, Bjelica sa 11 poena i 6 skokova, Jović sa 10 poena i 9 asistencija i Lazić sa 10 poena i 4 skoka. U poraženom timu prednjačili su Sili sa 15 poena, ali 6 izgubljenih lopti, Gaudlok sa 13 poena i Cirbes sa 10 poena i 6 skokova.

Utakmica je počela sa čvrstim odbranama, greškama u napadu i lakim poenima iz tranzicije. Zvezda je prva uspela da odigra racionalnije u napadu i poenima iz reketa i iz šuta sa polu-distance dođe do prednosti. Makabi je pokušao da nametne nešto svoj ritam i brže završava napade, ali su ih greške i promašaji koštali zaostatka. Crveno-beli su na kraju prve četvrtine imali prednost od 19:14.

Zvezda je i u drugoj četvrtini nastavila u istom ritmu, sigurna odbrana, povremeni poeni iz tranzicije i razvijanje igre iz pik end rola omogućili su im povećanje razlike. Crveno-beli u drugoj polovini ovog perioda pogađaju prve trojke na meču, dok Makabi nije uspeo da pogodi nijednu za celo poluvreme. Izuzimajući nekoliko poena sa niskog posta, sve ostalo u igri izraelskog tima nije bilo dostojno njihovog renomea. U oba smera su delovali neorganizovano, pa zaostatak od 42:24 na poluvremenu nikoga nije iznenadio.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Makabi je sve do završnice treće četvrtine izgledao isto kao i u drugoj četvrtini. Onda su iskoristili slabu igru crveno-belih i sa 4 trojke (prve na meču) ublažili ponovo povećani zaostatak. Zvezda je kroz veći deo treće četvrtine kontrolisali igru i poenima iz tranzicije i unutrašnje igre. Zbog opuštanja u završnici ovog perioda u poslednju četvrtinu su “samo” 23 poena prednosti (65:42).

Izraelski tim je u poslednjoj četvrtini nametnuo svoj brzi tempo igre, a Zvezda prihvatila. Crveno-beli su se na vreme predomislili, usporili ritam i sačekali da Makabi uđe u novu seriju grešaka i promašaja što im je omogućilo rutinsko privođenje kraju utakmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.