Zvezda nastavlja da ruši velikane, CSKA pao u Areni

Crvena Zvezda je savladala CSKA sa 78:67. Najbolji u Zvezdi bili su Kuzmić sa 16 poena i 10 skokova, Simonović sa 14 poena i Dženkins sa 11 poena, 6 asistencija i 6 ukradenih lopti. U poraženom timu jedini dvocifreni su bili Voroncevič sa 21 poenom i Džekson sa 10 poena i 8 asistencija. Teodosić je bio ispod svog nivoa postigavši 6 poena, uz 4 asistencije i 6 izgubljenih lopti.

Crvena Zvezda je odlično otvorila meč i poenima iz tranzicije napravila seriju 13:0 u prvoj polovini prve četvrtine. To me je doprinela kako dobra odbrana crveno-belih, tako i nemogućnost CSKA da pogodi šuteve spolja i zicere. U drugoj polovini ovog perioda viđen je raznovrsna igra u napadu na obe strane, poeni stižu iz prodora, igre 2 na 2 i šuta za tri poena. CSKA je i dalje imao problema sa izgubljenim loptama, ali je uspeo da zaustavi zaostatak na -13 (27:14).

CSKA je uspeo u prvoj polovini druge četvrtine da se podigne na energetski nivo Zvezde, što je prezentovano uz veliku agresivnost i borbenost u odbrani i sigurniju unutrašnju igru u napadu. Crveno-beli su ušli u problem sa napadačkom realizacijom, pa je razloka na momente padala na  -4. Situacija se menja sredinom ovog perioda, kada se Zvezda vraća na nivo iz prve četvrtine, vrši odličan pritisak spoljne linije rivala i istovremeno dobro zatvara reket. To je rezultovalo greškama CSKA i promašajima sa distance, što su crveno-beli poenima iz tranzicije pretvorili u prednost od 48:34 na poluvremenu.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

U trećoj četvrtini oba tima su tražila šansu da kroz igru iz pik end rola spuste loptu u reket, s tim što je CSKA često povratnim pasovima vraćao loptu na spoljne pozicije odakle bi pogađali trojke, a Zvezda svoje akcije najčešće završavala preko unutrašnje linije. Nekoliko dobrih minuta agresivne odbrane ruskog tima i vezane greške, koje su napravili crvemo-beli u drugoj polovini ovog perioda, značili su spuštanje razlike na 64:56.

Posle par nervoznih minuta za oba tima na početku poslednje četvrtine, Zvezda serijom Voltersa i Simonovića vraća prednost na +14. CSKA je pokušao da stiže razliku šutevima za tri poena, ali su njihove akcije često bile ishitrene, te nisu davale rezultata. Zvezda je još jednom odigrala odičnu odbranu i sa dva zakucavanja ubila samopouzdanje ruskog tima i rešila pitanje pobednika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.