Zvezda na vratima TOP 8

Crvena Zvezda je savladala Bamberg sa 74:60 u uzbudljivom meču i sjajnoj atmosferi. Najbolji u pobedničkom sastavu bili su Dženkins sa 18 poena, Simonović sa 13 poena i 9 skokova, Gudurić sa 12 poena (ali i 6 izgubljenih lopti), dok je Lazić sa 4 ukradene lopte predvodi defanzivu crveno-belih. Jedini dvocifren u Bambergu bio je Kozer sa 21 poenom (5 izgubljenih lopti), pratili su ga Zizis i Nikolić sa 9 poena i Meli sa 7 poena i 6 skokova.

Utakmica je počela sa dve serije. Prvu je napravila Zvezda, snažnom odbranom su naveli Bamberg na veliki broj grešaka i poenima iz unutrašnje igre poveli sa 8:0. Usledila je serija promašaja crveno-belih, pa su se gosti poenima iz prodora spustili zaostatak na 8:7. U nastavku igre Bamberg nije imao rešenje za odličnu odbranu Zvezde, što je rezultovalo velikim brojem igubljenih lopti. Zvezda je igrala mnogo racionalnije, ali su ih promašaji zaustavili da naprave veću razliku od 17:9.

Na početku druge četvrtine igralo se koš za koš, da bi se u nastavku igralo u naletima. Crvena Zvezda je u dva navrata odličnom odbranom i trojkama išla do +18, Bamberg je dva puta uzvraćao i poenima iz šuta spolja smanjivao prednost crveno-belih na +12. Tomposon je pogodio iz prodora u poslednjem napadu u prvom poluvremenu i omogućio Zvezdi da ode na odmor sa prednošću od 43:29.

Foto: euroleague.net

Oba tima su slabo počela treću četvrtinu, ali su se domaći mnogo brže konsolodovali. Zvezda je sredinom ovog perioda vezala dve trojke, što ih je uz Mitrovićevih 2+1 odvelo na +25. Od tog trenutka crveno-beli potpuno staju i ulaze u krizu napadačke produkcije. Bamberg je serijom promašaja i izgubljenih lopti za sedam minuta uspeo da postigne samo 2 poena. U poslednja 3 minuta ovog perioda nemački tim pravi seriju 12:0, zahvaljujući poenima iz prodora i šuta spolja. U posledni period se ulazi sa rezultatom 56:43.

Samopouzdanje Bamberga s kraja treće preneto je i u četvrtu četvrtinu. Odličnim šutem za tri poena nisu dali Zvezdi da mirno dovrši utakmicu. Na tri minuta do kraja spustili su zaostatak na -6. Na scenu je stupio Dženkins koji je postigao poslednjih 7 poena za Zvezdu, dok su igrači gostujućeg tima počeli da promašaju, pa je domaći teren uspešno odbranjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.