Veseli nadleteo Zvezdu

U uzavrelom Pioniru Fenerbahče je odličnom timskom igrom u odbrani i dominacijom u ofanzivnom skoku došao do pobede protiv Zvezde sa 88:65.

Fenerbahče je bolje otvorio utakmicu. U odbrani su se dobro kretali i uspešno branili pik Jovića i Cirbesa, a u napadu su dobro sarađivali Dikson i Judo. Datome je bio nezaustavljiv iz prodora, a Zvezdu u igru vraća Kinzi uzastopnim pogodcima u šutu za dva. Na prvi TV tajm-aut se otišlo sa rezultatom 14:9 za turski tim. Dobrom igrom u odbrani i pogodcima Milera Zvezda se potpuno vratila u igru i Obradović je zatražio tajm-aut pri rezultatu 14:13 za Fenerbahče. Do kraja četvrtine Zvezda je uspela da kroz poene iz prodora dođe na kratko do preokreta, ali su onda do izražaja došli individualni kvaliteti Fenerbahčeovih igrača. Poenima Diksona četvrtina je završena u korist Fenerbahčea 23:20.

Zvezda je u prva četiri minuta druge četvrtine bila bez poena. Igrači Fenerbahčea su nastavili da dobro brane pik, a i kada je Štimac uspevao da se ugura ispod koša promašivao je zicere. Fenerbahče je poentirao preko Veselog i Antića kojima je spuštana lopta pod koš. Za nešto veću razliku bila je potrebna bolja realizacija iz šuta spolja, pa je Fenerbahče vodio na prvom tajm-autu u ovom periodu sa 29:20. Posle tajm-auta Zvezda je podigla nivo agresivnosti u odbrani, a igrači Fenerbahčea su promašivali u šutu. U napadu su crveno-beli koristili mis-meč situacije koje su nastajale zato što su igrači Fenerbahčea preuzimali u odbrani, pa je rezultat smanjen na 29:27. Obradović je prodrmao ekipu tajm-autom, njegovi igrači su do kraja poluvremena odigrali sjajnu timsku odbranu, odlično se kretali i ponovo zaustavili unutrašnju igru Zvezde. Fenerbahče je u napadu pogodio otvorene šuteve za tri, a uspevaju da pogode i preko centara što im je omogućilo visoku prednost 41:28. U ovoj deonici odlični su bili Datome i Antić.

Foto: www.facebook.com/Fenerbahce/

Foto: www.facebook.com/Fenerbahce/

Zvezda je krenula sa dobrom odbranom u drugom poluvremenu, ali to je samo još više inspirisalo igrače Fenerbahčea. Sa dve vezane trojke iz tranzicije podigli su prednost na 49:31, pa je Radonjić morao da zatraži tajm-aut. Posle tajm-auta, pa sve do kraja četvrtine obe ekipe su igrale odlične odbrane, naročito braneći i zatvarajući unutrašnju igru. To je značalo više šuteva spolja i pokušaja prodora spoljnih igrača. Zvezda je dobila opciju više sa Gudurićem u napadu, ali nedovoljno da se umanji  prednost Fenerbahčea. Pred poslednji period Fenerabahče je vodio sa 63:46.

Zvezda nastavlja sa dobrom odbranom u poslednjoj četvrtini, ali je loše građenje koša iskoristio Veseli da upiše poene iz ofanzivnog skoka. U napadu je proradio Miler koji  je prodorima i trojkom nosio Zvezdu do smanjenja prednosti (56:67). Obradović je zatražio tajm-aut da zaustavi dalje napredovanje Zvezde. Povratkom Diksona u igru vratila se sigurnost u napadu Fenerbahčea, a Veseli apsolutno dominira u ovom periodu igre i pogađa iz svih mogućih situacija. Turska ekipa se ponovo popela na 76:60, što je Radonjića nateralo da zatraži tajm-aut. Crveno-beli su se potpuno predali u poslednjim minutima utakmice. Očajno građenje koša omogućilo je ogroman broj ofanzivnih skokova  za Fenerbahče. Dikson je lako poentirao protiv opuštene odbrane Zvezde, pa je utakmica završena sa 88:65.

Datome je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom, ali su Dikson sa 17 poena i 11 asistencija i Veseli sa 15 poena, 15 skokova i 5 blokada bili najbolji igrači utakmice. Jedini dvocifreni u Crvenoj Zvezdi bio je Miler sa 21 poenom.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.