Šarić srušio Zvezdu!

Crvena Zvezda je ispustila +15 i izgubila od Efesa sa 85:84. Efes je preokret napravio odličnom odbranom u četvrtoj četvrtini, Šarić šutem za pobedu izrastao u heroja utakmice.

Zvezda je na početku utakmice imala problema da nametne svoju igru dva na dva Jovića i Cirbesa u napadu, jer je nemački centar bio dobro čuvan od strane Efesovih igrača. To je nateralo Zvezdu da pokušava iz prodora i šuteva drugih igrača. Na drugoj strani Ertel je odlično proigravao svoje saigrače, koji su pogodili 4 trojke, od toga Dibler 3. Radonjić je zatražio tajm-aut pri vođstvu Efesa 15:9 . Zvezda se posle tajm-auta vratila kroz poene iz prodora, a počinju da pogađaju i za tri poena. Efes je napravio nekoliko greški u napadu, stao je šut za tri, pa je Ivković reagovao izmenama i tajm-autom. Ulaskom Danstona i Brauna koji su se odlično koristili šupljine Zvezdine odbrane i odlično se otvrali, Efes se vraća u igru. Zvezda uspeva da vrati igru iz pika sa Micićem i Cirbesom, a dobru rolu u završnici četvrtine imao je i Gudurić. Posle prve četvrtine Efes je vodio 25:23.

Zvezda je dobro otvorila drugu četvrtinu, Gudurić i Simonović su svojim poenima preokrenuli  rezultat i najavili dobru četvrtinu. Poeni su stizali i iz pika Jovića i Štimca. Efes je ponovo imao problem da pogodi iz šuta za tri. Pored toga napravili su nekoliko grešaka u pasu i omogućili Zvezdi da se odlepi. Dibler dobrim prodorima i Korkmaz svojim poenima vraćaju Efes u igru i koriste  loše minute u Zvezdinom napadu da sustignu rezultat. Uvođenje Jovića i Micića u istu petorku ispostavilo se kao odličan potez. Tandem Zvezdinih plejmejkera uspeo je da hrani asistencijam Cirbesa, koji se odlično otvara iz pika i podiže Zvezdinu razliku. Efes se mučio sa organizacijom napada, greške u koracima, pasu i ofanzivni faulovi Zvezdi su omgućili prednost od 54:44 na poluvremenu.

Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK

Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK

U trećoj četvrtini tandem Jović- Cirbes je nerešiva zagonetka za Efesovu odbranu. Ređaju se Jovićeve asistencije i Cirbesovi poeni, a fokusiranost Efesa na ovaj dvojac koristi i Miler. Na drugoj strani Efes je veći deo četvrtine spuštao na Danstona. U asistencijama su prednjačili Dibler i Grejndžer, koji je u završnici četvrtine nastavio da upošljava Tajasa koji je zamenio Danstona. Na kraju treće četvrtine bilo je 72:61 za Zvezdu.

Loš početak u četvrtoj četvrtini slutio je nepovoljan razvoj okolnost za Crvenu Zvezdu. Šarić je sa dva vezana koša načeo Zvezdinu odbranu i najavio topljenje prednosti. Ivković je odlično postavio odbranu u ovoj deonici. Igrači Efesa su zatvorili Cirbesa i zaključali reket, pa su se pokušaji Micića i Jovića da sprovedu loptu ka njemu razbijali kao talasi o stene. Efes je u napadu forsirao saradnju Grejndžera i Danstona koja je započet u trećoj četvrtini i koja je nastavila da daje rezultate. Zvezdu su u igri održavali poeni Lazića koji je sa dve trojke lako mogao postati heroj utakmice. Na pretposlednjem tajm-autu 21 sekundu pre kraja bilo je 84:83 za Zvezdu. Efes je imao pun napad, a Zvezdina odbrana nije pravila faul. U napadu koji je na trenutke izgledao kao da će propasti Dibler je uspeo da doturi loptu na stranu Šariću, koji pogađa za pobedu. Zvezdi je ostalo 3 sekunde da uputi šut, lopta je spuštena na Cirbesa, ali on se nije snašao u gužvi koja je nastala i Efes je slavio prvu pobedu u TOP 16.

U pobedničkoj ekipi najbolji su bili Danston sa 21 poenom, Grejndžer i Dibler imali su 13 poena uz 7 i 5 asistencija. Zvezdu su predvodili Cirbes sa 22poena i 12 skokova i Jović sa 8 poena i 11 asistencija.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.