PAO pao i u Areni!

Crvena Zvezda je posle niza preokreta uspela da slavi sa 69:67. Utakmicu je obeležio veliki broj izgubljenih lopti i očajan šut oba tima za tri poena. Najbolji u redovima pobednika bili su Kinsi sa 19 poena i Miler sa 17. Na drugoj strani dvocifreni su bili Vilijam sa 17 i Raduljica sa 11 poena.

Utakmica je počela sa velikom nervozom u napadu na obe strane, to je rezultovalo velikim brojem izgubljenih lopti. Crvena Zvezda je prva uspela da dođe do poena zahvaljujući poenima sa slobodnih bacanja posle faulova koji su igrači PAO-a pravili da bi zaustavili brzu tranziciju crveno-belih. Grčki tim vraća se u igru ulaskom u igru Raduljice koji poboljšava odbranu i dodaje “mišiće” u napadu. PAO se lakim poenima iz kontri među kojima su bila dva atraktivna zakucavanja Gista odlepio. Milerova pogođena trojka bila je jedna od retkih svetlih tački u Zvezdinoj realizaciji napada u ovom periodu. PAO je na kraju prve četvrtine vodio sa 18:10.

Zvezda je bila konstantnija u drugoj četvrtini od PAO-a. Poeni za Zvezdu uglavnom dolaze sa slobodnih bacanja, jer PAO-va odbrana svaki opasan prodor u reket zaustavlja faulom. Na drugoj strani PAO je promašivao veliki broj trojki, ali ih je upravo pogodak Gista sa distance pod faulom i pogođeno dodatno slobodno bacanje vratilo u igru. Zvezda je sa -7 uspela do kraja poluvremena  da spusti na 28:31. Obe ekipe su dosta koristile pik end rol u napadu. Zvezdi je ovakav način igre donosio dosta uspeha, jer je svaki faul agresivnog PAO-a, zbog ranog izlaska iz bonusa, značio odlazak na liniju slobodnih bacanja, koja su uspešno realizovali. Na drugoj strani grčki tim je imao više promašaja i greški. Kinsi i Miler su svojim poenima predvodili Zvezdu u prvom poluvremenu.

Foto: twitter.com/Euroleague

Foto: twitter.com/Euroleague

Crvena Zvezda je odlično otpočela treću četvrtinu. Pogađali su sa distance, iz porodora i iz reketa. Jović je tempirao ritam svog tima poenima i pravovremenim asistencijama. Dezorganizovani PAO je promašivao trojke i lako gubio lopte posle nepromišljenih pasova. Na polovini ovog perioda crveno-beli su vodili sa 43:35. Zvezda je u nastavku meča bila nezaustavljiva iz porodora, naročito se istakao Kinsi. Na drugoj strani PAO je počeo da pogađa spolja, ali je Đorđević nezadovoljan igrom svog tima u oba smera zatražio tajm-aut pri rezultatu 49:40. I u završnici treće četvrtine Zvezda je i pored vrlikog broja promašaja na obe strane uspela da podigne prednost na 53:42.

Greške Crvene Zvezde u napadu omogućile su lake poene za PAO, veliki problem za svoje čuvare predstavlja Vilijams. Pri rezultatu 55:48 Radonjić je zatražio tajm-aut. Utakmica se nastavila u istom ritmu, Zvezda je promašivala i gubila lopte, ne uspevši da iskoristi ni nesportsku grešku Hantera, dok je Vilijams bio nezaustavljiv postižući sve poene za svoj tim. Izjednačenje rezultata značilo je novi tajm-aut za Zvezdu. Posle tajm-auta Zvezda je odličnom odbranom i poenima Kinsija i Milera uspela da se vrati u igru i povede sa 64:57. Dobro čuvani Raduljica uspeo je da pogodi pod faulom za 2+1, a Vilijams pogodio za tri, posle Zvezdinih grešaka u napadu i PAO se približio na 64:63. U penal završnici ključini događaji su bili promašeno slobodno bacanje Kalatesa i Milerov pogodak pod faulom (2+1) kojim je Zvezda obezbedila pobedu. Pavlović je trojkom u poslednjim sekundama samo uspeo da ublaži poraz PAO-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.