Željko Obradović: Samo želim da pobijedim

Fenerbahce i Laboral Kutxa, turski i španski klub odigrali su sinoć fantastičan polufinalni duel Final Foura Evrolige. Međutim, ni jedan igrač rođen u Turskoj ili u Španiji nije nastupio na sinoćnjoj utakmici.

mynet.com

mynet.com

Specijalizovani portal Eurohoops pitao je trenera Fenera  Željka Obradovića o ovom neobičnom detalju.

“Prije svega, Bobby Dixon je turski državljanin, on igra za tursku reprezentaciju. Mi smo ovdje (Final 4) jer smo koristili 15 igrača. Dakle, naši turski igrači odigrali su dosta utakmica i bili su vrlo važan dio tima. Činjenica da je samo Bobby Dixon igrao u polufinalu, je zato što mi nije na pameti zadovoljiti nekoga ovdje, nego da odigramo što je najbolje moguće utakmicu i da probamo pobijediti. Tako da, kada budem shvatio da trebam igrati sa 12 igrača, igraću sa 12 igrača”, čvrsto je odgovorio Obradović.

U prošlosti, dok je bio trener grčkog Panathinaikosa, jezgro ekipe činili su domaći igrači, što se smatra kao jednim od klupskih uspjeha.

“Ne smatram da moramo upoređivati sadašnju sa prošlim situcijama. To nema nikakvog smisla. Uvijek pokušavate uraditi najbolje za svoj tim, u zavisnosti od kvalitete igrača. To je tako jednostavno”, rekao je Obradović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.