Veseli: “Biće teško, puna dvorana i dobra atmosfera”

U hali “Aleksandar Nikolić” će u četvrtak gostovati šampion Evrope, Fenerbahče. Za Turski tim nastupa dosta igrača koji su igrali u popularnom Pioniru i kao domaćini. Jedan od njih je i Jan Veseli, njegova očekivanja pred utakmicu sa Zvezdom podelio je sa novinarima “Basketballsphere.com”.

Foto: euroleague.net

Posle nekog vremena Jan Veseli će opet zaigrati u “Pioniru”. Da li ste srećni zbog toga? 

Najlepše gostovanje. Mala je sala, navijači su blizu terena. Protivničkim ekipama nije lako igrati u „Pioniru“. Ali, dosta igrača je već naviklo na takve atmosfere. – odogovrio je Veseli.

Kakva su očekivanja pred utakmicu?

“Kao i uvek, znamo da moramo da igramo borbeno i koncentrisano. Biće teško, verujem da će biti puna dvorana i dobra atmosfera. Nadam se da ćemo dati maksimum.”

Šta će biti ključno za pobedu?

“Koncentracija! Tu ne smemo da padamo. Naravno, i borbenost mora da bude na visokom nivou. Jer, u takvom ambijentu to ne sme da se dešava.”

Fenerbahče je već obezbedio plasman u plej-of.

“Svaka pobeda nam znači za dobru atmosferu u ekipi. Bitno je da se dobija i da se ispravljaju greške koje smo pravili u prošlim utakmicama. Mi ćemo do kraja igrati sto posto.”

Na put za Beograd krenuli ste nekoliko sati po završetku utakmice sa Makabijem.
“Spavali smo kratko, ali slatko.”

Fenerbahče je dosta promenio tim. Dvojica najboljih igrača – Bogdan Bogdanović i Ekpe Judo su otišli.

“Teško je kada se ekipa promeni, svaki početak je težak. Ali, dosta igrača je ostalo, znaju sistem, kako stvari idu u Feneru. Mi smo novajlijama pomogli da se adaptiraju što pre.”

F4 u Beogradu?

“To je naš cilj. Ali nećemo da pričamo unapred. Daćemo maksimum da prođemo. Ekstra motiv smo imali prošle godine, jer se igralo kod nas, u Istanbulu, pred našim navijačima. Ovo sada ima neki značaj. Nismo razmišljali smo o tome gde je fajnal-for, već samo želimo da igramo našu košarku i da se plasiramo na završni turnir. Naravno, ako se plasiramo, biće dosta porodica i prijatelja… Biće lepo.”

Šta kažete na partije Bogdana Bogdanovića u NBA ligi?

“Pratim ga, čujemo se. Ali, ne gledam baš utakmice. Kasno je. Ne mogu da ne spavam. Nije me iznenadio, već godinama igra vrhunsku košarku, na ozbiljnom nivou i logičan je korak to što je otišao u NBA. Srećan sam zbog njega što se lako adaptirao i što igra tako dobro. Šteta što skoro sve gube…”

Bogdanović ima podršku trenera i navijača.
“Naravno! Treba sve da se poklopi. Trener treba da veruje u igrača. Bogdanu se sve poklopilo super. I on je to iskoristio. Igra sjajno.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.