Veliki preokret u Baskiji

Baskonija je savladala Bamberg sa 81:74. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Voigtman sa 20 poena i 9 skokova, Boboa sa 20 poena, Hanga sa 16 poena i 7 skokova i Larkin sa 15 poena, 7 skokova i 6 asistencija. U poraženoj ekipi najbolji su bili Miler sa 16 poena, Lo sa 15 poena, 4 skoka i 4 asistencije, Meli sa po 12 poena i skokova i Strelnieks sa 11 poena.

Prva četvrtina je do same završnice bila rezultatski uravnotežena, a onda se Bamberg odvaja na 16:23. Nemački tim je u prvom delu i u završnici druge četvrtine povećao prednost o na odmor otišao sa prednošću od 32:47. Baskonija je sredinom druge četvrtine smanjila prednost na -6, ali im je nedostajala konstantnosti u igri da zadrže visok nivo igre. Bamberg je imao bolji protok lopte i šut iz igre i više raspoloženih igrača, dok je Baskonija pravila više grešaka i oslanjalala na raspoloženog Bobou koji je do odlaska na odmor postigao 13 poena.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Baskonija je napravila potpuni preokret u drugom poluvremenu. U završnici treće četvrtine prepolovili su svoj zaostatak. Dobar ritam prenose i u poslednji period i na dva minuta do kraja preokreću rezultat na 75:74. Sa takvim rezultatom se ušlo i u poslednji minut. Bamberg je napravio seriju promašaja i grešaka, a Baskonija sa linije penala sačuvala pobedu. Baskijci pobedu duguju boljoj kontroli izgubljenih lopti i ofanzivnog skoka u odnosu na rivala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.