Velika pobeda Zvezde, Real nastavlja seriju poraza na gostovanjima

Crvena Zvezda je savladala Real Madrid sa 82:70. Najbolji u pobedničkom timu bili su Simonović sa 20 poena, Gudurić sa 12 poena, Jović sa 11 poena i 6 asistencija i Kuzmić sa 11 poena i 8 skokova. Najbolji u Realu bio je Tejlor sa 25 poena (7/10 za tri), pratio ga je Ljulj sa 12 poena i 5 asistencija, ali uz 4 izgubljene lopte i šut za tri 0/6. Interesantan je podatak da je centar Ajon sa 5 skokova i 7 asistencija bio najbolji u tim statističkim segmentima u ekipi Reala.

Rivali su se smenjivali u prednosti u prvoj četvrtini, da bi Zvezda na kraju ovog perioda vodila sa 20:19. Oba tima su forsirala šut za tri poena i stekli veliki broj poena iz istog. Real je tražio šansu u bržoj igri i postigao više poena iz tranzicije, dok je Crvena Zvezda dobijala bitku i reketu i realizovala je kroz poene iz prodora i sa niskog posta.

Posle nešto slabijeg početka druge četvrtine, Zvezda je podigla agresivnost u odbrani, izvršen je snažan pritisak u na spoljnu liniju Reala, dok je Simonović zatvorio ulaz u reket. Par ishitrenih promašaja za tri poena i veliki broj izgubljenih lopti španskog tima, Zvezda je kaznila poenima sa slobodnih bacanja i pogođenim trojkama. Nešto slabiji šut iz igre i lošu selekciju faulova crveno-belih Real nije na pravi način iskoristio u drugoj polovini ovog perioda. Iako su uspeli sa razviju unutrašnju igru, realizacija nije bila na visokom nivou, što nisu uspeli da isprave ni kroz dobar ofanzivni skok. Na odmor se otišlo sa prednošću Zvezde od 43:35.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Oba tima su oscilirala u trećoj četvrtini dozvoljavajući rivalu da u serijama kažnjava greške, ali je Crvena Zvezda sa tri vezane trojke zadala poslednji udarac Realu u ovom periodu i u poslednji ušla sa prednošću od 62:51. Real je imao povremene minute dobre unutrašnje igre, ali je izostao šut spolja. I Zvezda se sve do završnice ovog perioda oslanjala na prodore i poene sa niskog posta.

Poslednja četvrtina ličila je na prethodnu s tim što je ovaj put Zvezda pravila razliku, a Real sustizao. Crveno-beli su imali nekoliko odličnih akcija gde su kroz saradnju spoljne i unutrašnje linije došli do lakih poena iz reketa. Real je kuburio sa šutem za tri poena, samo je večeras sjajni Tejlor pogađao. Trojka Simonovića dva minuta pre kraja za 80:63, odagnala je sumnje o pobedniku ovog meča.

Leave a Reply

Your email address will not be published.