Valensija ostala u igri za Top 16

Valensija- Galatasaraj 78-71

Ekipa trenera Perasovića je od početka utakmice nametnula jak ritam u napadu i ¼ rešila u svoju korist 27-17. Luk Harangodi ( 13p, 8sk) je bio siguran u šutu tokom cele utakmice, dok je Krešo Lončar ( 15 p) dominirao u napadu za Valensiju. Nedović i Lučić su odigrali solidno, ali ništa više od toga. Lučić je postigao 11 poena ali uz šut iz igre 3-11 i 5 sk, dok je Nemanja postigao 6p, imao i 4 as. ali i 4 izgubljene lopte.
U ekipi Galatasaraja najbolji su bili Aradori sa indeksom korisnosti 31, i Zoran Erceg sa indeksom 19. Zoran je ponovo zatrpavao koš protivnika šutem za tri poena ( 5 – 7).
Pobedom nad Galatasarajem Valensija je ostala u trci za Top 16 fazu, međutim svaki od narednih mečeva je kvalifikacioni za španskog predstavnika. Određeni neuspeh protiv Turaka predstavlja i razlika od 7 poena, koliko je bilo i u Istanbulu, te u međusobnom skoru Valensija nije uspela da pretekne Galatu. U poslednjoj deonici Valensija je ispustila i prednost od čak 17 poena.
U narednoj rundi Valensija na svom terenu dočekuje ekipu Crvene Zvezde Telekom. Zvezda bi pobedom u tom meču gotovo sigurno obezbedila Top 16 fazu EL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.