Unikaha već pronašla zamenu za Šermadinija?

Tim iz Malage traži zamenu za povređenog centra, a jedno od imena je i bivši igrač Širokog.

Foto: sportnet

Unikaha je ranije danas objavila da će vremešni centar propustiti ostatak regularnog dela Evrolige, a španski klub se već bacio u potragu za zamenom.

Kako prenosi lokalni ”Diario Sur”, trenutno su dva imena na listi tima iz Malage. To su Džerod Džons i Ivan Buva.

Hrvat trenutno nastupa za Istanbul i beleži sjajnih 19 poena i 6 skokova po meču. Došao je u Tursku nakon sezone u Bilbao, a igrao je još i za Cedevitu, Široki, Kantu i Avelino.

Džerod Džons je najbolji igrač Karšijake ove sezone. Svoju profesionalnu karijeru je započeo 2012. godine nakon što je ostao nedraftovan. Igrao je prvo za ukrajinski Kijev, pa za mađarsku Albu, a bio je i u Solnoku 2016. godine. Prošlu sezonu je proveo u Pezaru, a od ove je u turskom klubu. Džons je jako dobar strelac i skakač, ali ume da bude veliki potrošač lopti, pa bi bilo zanimljivo kako bi se snašao u jednom organizovanom sistemu Đoana Plaze. Džons je neko koga svakako treba očekivati ako ne sad, onda naredne sezone u Evroligi ili Evrokupu. U FIBA Ligi Šampiona prosečno ima 19 poena i 7 skokova po meču, a takođe poseduje i mađarski pasoš, što bi bilo značajno u slučaju dolaska u Španiju.

Foto: FIBA

Leave a Reply

Your email address will not be published.