Trinkijeri: “Lengford je kao Barolo(odlično italijansko vino)”

Andrea Trinkijeri je imao zanimljiva zapažanja na pres konferenciji nakon poraza od Uniksa, neke igrače je poredio sa vinima. Prenosimo izjave oba trenera.

Foto: TelekomBasketball

Novinarima se prvo obratio plejmejker Bamberga, Nikos Zizis:

“Mislim da je ovo bila jako loša utakmica za nas, nismo iskoristili priliku koja nam se ukazala da pobedimo u gostima s obzirom da Uniks nije pružio baš najbolju partiju, kao ni mi. Ali znate, kada igrate na gostujućem terenu i imate 12 razlike pored loše igre, mislim da morate bolje iskontrolisati utakmicu i odigrati malo bolje. Generalno smo odigrali loše i to nas je koštalo pobede”.

Trener nemačkog šampiona je imao neka interesantna zapažanja:

“Čestitam Uniksu, igrali smo loše čitavu utakmicu ali i pored toga smo došli do 12 poena prednosti. Naš napad je bio katastrofalan. Igrali smo bez koncentracije, nismo bili pametni u važnim momentima i nismo bili mentalno prisutni u ključnim trenucima. Uvek je lepo vratiti se u Kazanj odakle nosim sjajne uspomene. Mnogo timova ne uspeva da zaustavi Lengforda zato što je u ovom momentu najbolji, ili jedan od dva najbolja plejmejkera u Evroligi. Ako stavite zajedno DeKoloa, Lengforda, Teodosića i Spanulisa, možete igrati sa četiri igrača, peti je nebitan”.

Potom je italijanski stručnjak Gaudloka i Lengforda uporedio sa vinima:

“Košarkaški su kao dobra vlaša vina. Endrju Gaudlok je kao odlično mlado vino dok je Kit Lengford kao Barolo(italijansko vino). On je već 11 godina u Evropi i postao je strpljiv i iskusan što je jako bitno za poentera kakav je on. Prvi sam ga video u Evropi s obzirom da je 2006. godine debitovao u Evropi u Triboldiju gde sam ja bio trener. Sada je sav svoj put stavio u vreću punu iskustva što mu omogućava da pogađa neverovatne šuteve. Pogađao je preko svojih čuvara a mi smo promašivali otvorene šuteve što je na kraju napravilo razliku u njihovu korist”.

Foto: HizlyHucum

Kit Lengford je istakao da je tim najvažniji a ne on kao pojedinac:

“Sve je u timu. Imali smo lošu prošlu sedmicu i čuli smo svaku moguću negativnu stvar vezanu za klub. Kredit za ovu pobedu ide saigračima i stručnom štabu, imao sam dosta kritika oko selekcije šuta ali ću nastaviti šutirati sve dok moja prokleta ruka otpadne”

Evgenij Pašutin je bio dosta rečit na konferenciji pa prenosimo neke najvažnije delove:

“Želim da se zahvalim našim fanovima na odličnoj atmosferi. Nije bilo lako jer je Bamberg došao u dobroj formi nakon pobede od 20 razlike protiv Barselone. Očekivali smo tešku utakmicu pogotovo nakon tri poraza i povreda Koloma i Voronova. U svaku utakmicu ulazimo sa različitim sastavom ali moji igrači imaju odličan karakter. Čak iako je neki igrač povređen, pokušavamo biti veliki tim, svaki put neko novi iskoči. Najvažnija stvar je da su igrači pokazali želju i volju da se bore za klub, za Uniks, za svoje saigrače i na kraju, za sebe. To je najbitnija stvar u životu. Taktika je taktika ali ako nemaš srce i ne boriš se, ako igraš bez kontakta, jako je teško pobediti. Borili smo se kao pobednici u trećoj i četvrtoj četvrtini, zaustavili smo njihov napad dok smo u našem napadu bili strpljivi i stvarili dosta prostora. Lengford je dodavao loptu otvorenim saigračima kada ga je Bamberg udvajao i to nam je mnogo značilo i omogućilo pobedu. Čak i kada smo zaostajali 10 razlike, verovali smo u trijumf”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.