Teo i De Kolo srušili Darušafaku

CSKA je savladao Darušafaku sa 95:85. Ovaj rezultat je išao na ruku Fenerbahčeu, PAO-u i Baksoniji koji su sada sigurni učesnici plej-ofa. Najbolji u pobedničkom timu bili su Teodosić sa 20 poena i 10 asistencija, De Kolo sa 17 poena i 8 asistencija i Hajns sa 17 poena i 8 skokova. Darušafaku je predvodio odlični Vilbekin sa 26 poena uz neverovatan šut za tri poena 8/9, pratili su Klajburn sa 13 poena i 5 skokova, Aldemir sa 10 poena i 10 skokova, Vonamejker sa 10 poena i 6 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti i Anderson sa 10 poena.

CSKA je u prvoj četvrtini imao odličan protok lopte što im je omogućilo veliki broj lakih poena iz otvorenih pozicija. Darušafaka je s druge strane bila vrlo efikasna u prodorima, ali to je bilo dovoljno samo za zaostatak od 24:19. Domaćini su u istom ritmu nastavili i u drugoj četvrtini, vrlo lepršavo i efikasno u napadu. Darušafaka je oscilirala u šutu iz igre, postigli su određen poena iz šuta spolja i sa slobodnih bacanja, pa je CSKA na odmor otišao sa prednošću od 47:35.

cskabasket.com

Darušafaka je u trećoj četvrtini razvila odličnu unutrašnju igru. CSKA je uspevao da ih prati sve do završnice ovog perioda, kada su napravili nekoliko grešaka, pa je Vilbekin trojkom  smanjio prednost domaćina na 68:62 pred poslednju četvrtinu. Utakmica je prelomljena serijom 14:4 na početku četvrte četvrtine. CSKA je odlično odigrao odbranu, povratio sigurnost u napadu, dok je Darušafaka ušla u seriju promašaja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.