Srbi srušili PAO

Panatanaikos je poražen od Fenerbahčea u prvom meču četvrtfinalne serije sa 58:71. Najbolji u pobedničkom timu bili su Bogdanović sa 23 poena i 5 skokova, Kalinić sa 16 poena, Dikson sa 13 i Veseli sa 8 poena i 5 skokova. U PAO-u su se istakli Rivers sa 16 poena, Džejms sa 14 poena i Kalates sa 9 poena i 5 asistencija.

Fenerbahče je počeo utakmicu odličnom odbranom, a trojkama Kalinića Bogdanovića uspeli su da se rezultatski odvoje. PAO nije uspevao da uđe u reket, jer su igrači turskog tima dobro preuzimali i pomagali jedni drugima, a nedostajali su i poeni sa distance. U drugom delu prve četvrtine došlo je do potpune promene, PAO je odlično zatvorio unutrašnju igru Fenerbahče i pronašao način da se uvuče u reket rivala pa su do kraja ovog perioda smanjili na 15:16. Rivers je pokrenuo i predvodio šutersku rapsodiju za tri poena PAO-a u drugoj četvrtini. Kako su domaćini uspeli da rašire odbranu Fenerbahčea počelu su se pojavljivati i “rupe” u odbrani reketa. Fenerbahče je izuzimajući početak ovog perioda imao vrlo slab napadački učinak. Najviše grešaka pravili su u dodavanjima, a sa psihološkim padom, pojavila se i nesigurnost u šutu. Grčki tim je na odmor otišao sa prednošću od 42:28.

Foto: euroleague.net

I u trećoj četvrtini dosta toga se vrtelo oko šuta za tri poena. PAO nije mogao da nastavi u istom ritmu, većina napada im se završavala promašajima ili izgubljenom loptom, pa su bilo srećni što su u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću od 50:48. Fenerbahče je na krilima sjajnog Bogdanovića povratio šuterski ritam sa samog početka utakmice i serijom trojki uneo neizvesnost u utakmicu. Kalinić je sa pet vezanih poena na početku četvrte četvrtine najavio preokret Fenerbahčea. Obradovićev tim je u nastavku ovoga period odigrao angažovana i agresivno u odbrani, pa PAO nije bio ni bleda senka tima iz prvog poluvremena. Sa novom minijaturom Kalinića Fenerbahče je otišao na +12 i rešio pitanje pobednika pre isteka vremena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.