Spanulis produžio seriju

Efes je pred ovu utakmicu imao prednost od 2-1 u pobedama, a u ovoj, ključnoj utakmici broj četiri je imao prednost domaćeg terena, ali je Olimpijakos odigrao bolje i odveo seriju u Atinu. Danas su bili bolji rezultatom 62:74 (21:14, 17:21, 16:20, 8:19).

Veoma dobar početak gostiju, Grejndžera pre svega, koji je postigao 10 od prvih 14 poena Anadolu Efesa, pritom su sjajnom igrom u defanzivi dopustili Olimpijakosu svega 6 poena. Malo se ohladio Efes i u naletima Papapetrua i Printezisa, Oly smanjuje razliku na samo 4, medjutim, svojom neopreznošću izabranici Velimira Perasovića su dobili prvu četvrtinu rezultatom 21:14, a moglo je biti i više. Efes je prosto dominirao, a osim prednosti od 13 poena, imali su čak deset skokova više, ali je šut za tri bio katastrofalan. Ponovo je Olimpijakos prišao na šest poena, pa je pik end rol igra Grejndžera i Danstona prekinula njihovu seriju. Prešao je Efes ponovo u zonsku 3-2 odbranu i to im je pomoglo da malo zaustave pogotke Olimpijakosa spolja. Papanikolau je ukrao loptu iz ruku Tajlera Hanikata i smanjio razliku na 4 i veoma brzo je Spanulis pogodio trojku, pa je bilo samo pola koša prednosti za Efes. Fauliran je bio Čedi Osman i svojim bacanjima stavlja tačku na prvo poluvreme, gde je Efes imao plus 3, 38:35.

Foto: EuroLeague

Sjajnom asistencijom Spanulisa za Kema Birča počinjemo drugo poluvreme, ali je već u sledećem napadu načinjena nesportska lična greška nad Brajanom Danstonom, medjutim nije pogodio nijedno bacanje, a u dodatnom posedu je napravio korake. Rafalna paljba u narednih nekoliko minuta, pljuštale su trojke na obe strane, dok odbrane nisu dozvoljavale lake poene. Olimpijakosova najveća prednost je bio šut, dok se domaća ekipa oslanjala na prodore, ali najviše na ofanzivni skok, gde su praktično uništili gostujući sastav. Trojkom Papapetrua, a onda koš pod faulom Dominika Votersa, donose gostima prednost od sedam poena, a koliko je Efes bio pogubljen, govori i činjenica da je Danston izgubio loptu već u sledećem napadu. “Bili” Spanulis je vezao pet poena i doneo prednost Olimpijakosu od 11 poena, a na drugoj strani je Efes nastavio da promašuje i bilo je sasvim jasno ko će dobiti ovaj susret. Ako je i bilo nedoumica, Erik Grin je stavio tačku na ovaj meč svojom trojkom nekih 2 minuta pre kraja. Uspeli su crveno-beli mirno da privedu utakmicu kraju. Sledeći susret je u Pireju, u utorak. Bili je ubacio 18 poena i 4 puta je asistirao, dvocifreni bili su još Printezis i Grin, sa 11 odnosno 10 poena. Na drugoj strani, Grejndžer sa 17 poena najefikasniji, a bio je i jedini dvocifreni u svojoj ekipi. Izabranici Velimira Perasovića šutirali su sramnih 15% za tri poena, pogodili su samo tri trojke iz čak devetnaest pokušaja, a imali su i jedanaest skokova više.

Leave a Reply

Your email address will not be published.