Spahija: “Mislim da možemo još bolje”

Trener Makabija je zadovoljan startom sezone, ali ističe da njegov tim može još bolje od ovoga.

Foto: EuroLeague

Neven Spahija je posle pobede njegovog Makabija nad Baskonijom, izjavio:

“Želim da čestitam svojoj ekipi i svim navijačima koji su bili u areni na pobedi. Mislim da nismo igrali najbolje što možemo, ali smo ipak pobedili. Ako ništa drugo, dopustili smo samo 68 poena Baskoniji. Imali smo više skokova i više asistencija od njih. Ipak, mislim da možemo dosta bolje od ovoga. Tek je oktobar i ovo je za dosta mojih igrača prvi put da igraju košarku na ovom nivou. Poznavajući našu radnu etiku, siguran sam da ćemo biti sve bolji i bolji kako vreme budu odmicalo”.

Sličnog je mišljenja i Noris Kol, plejmejker Makabija koji je odigrao ključnu defanzivnu ulogu kada se utakmica “lomila“:

“Želeo sam da budem agresivan u odbrani. Oni su nas stizali i trebali smo nekoga da odigra ključnu ulogu u tim trenucima i ja sam želeo da budem taj igrač koji će to napraviti. Ovo je rezultat timskog napora. Namučili su nas, ali smo se držali zajedno i uspeli da slavimo. Naši bekovi su pomagali centrima u odbrani, a centri bekovima. Trener je sjajno pripremio utakmicu i držali smo se toga čitavih 40 minuta. Jako je bitno imati prednost na domaćem terenu, navijači su zaista bili odlični”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.