Sjajna partija Micova u porazu Milana

Milano je u svom Mediolanum Forumu dočekao ekipu CSKA iz Moskve.

Foto:Euroleague

Prvu četvrtinu CSKA je otvorio furiozno serijom 7 0, ali se ekipa poenima Džejmsa i Micova brzo vratila. Lijepe asistencije Nanda De Koloa i Majka Džejmsa su obilježile prvu četvrtinu. Igru Milana je po ko zna koji put krasio ofanzivni skok, koji im je dozvoljavao nove šuteve. Zanimljiv je bio pokušaj Itudisa da spriječi ofanzivni skok ekipe Milana, igrajući sa Hajnsom i sa Hanterom u petorci. Prednost na kraju četvrtine je imao Milano 21:16.

Drugu četvrtinu je CSKA još jednom odlično otvorio. Pogađali su redom Higins, Hajns, Klajburn i Voroncevič za seriju 9:0 koju je Simone Pjaniđani htio što prije završiti, pa je pozvao time-out kako bi se košarkaši Milana sabrali. Ekipa Milana se brzo sabrala i poenima Gudaitisa se vratila u meč. Prvo poluvrijeme su obilježile serije poena obje ekipe i veći dio je proveden u rezultatskom egalu. Na poluvrijemd se otišlo rezultatom 41:40 u korist Milana.

Treća četvrtina se nije posebno razlikovala od ostalih. Igralo se u serijama, ali je ovu četvrtinu najviše obilježio sjajni Vladimir Micov koji je pogađao sa svih strana, a Itudis se poslije svakog poteza hvatao za glavu i vrištao na igrače. Njemu se pridružio i Kejleb Tarževski sa nekoliko monstruoznih zakucavanja. Milano je imao i +12 u jednom momentu, ali se poenima De Koloa i zakucavanjem kola Higinsa CSKA vratio na -3 za čas posla. 66:63 je glasio rezultat pred ulazak u četvrtu četvrtinu.

Četvrtu četvrtinu su otvorili igrači CSKA tricom Kulagina i onda slovodnim bacanjima poslije nesportskog faula Majka Džejmsa. CSKA kako je preuzeo vodstvo nije ga izpustao iz ruku, iako su Micov i Bruks pokušali održati Milano u životu nije im bilo pomoći i sudbinu im je zapečatio Kajl Hajns zaakucavanjem 10 sekundi do kraja. Krajnji rezultat je glasio 82:90.

Najbolji u redovima CSKA je bio Higins sa 23 poena, a pratili su ga De Kolo sa 18 i Klajburn sa 14 poena. U redovima Milana je bio Micov sa 24 poena, a pratio ga je Majk Džejms sa 16 poena i 12 asistencija.

CSKA je sada na omjeru 6:0, a Milano je upisao drugi poraz i sada je na omjeru 4:2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.