Šarunasovi momci bacili “Armejce” na kolena

Žalgirio Arena je ugostila moskovski CSKA. Trenutno najbolja ekipa u Evroligi, koja je inače i aktuelni šampion, nije imala lagan posao u Kaunasu. Na gostovanju zelenima, poraženi su po treći put ove sezone, rezultatom 79:74 (20:20, 18:25, 19:16, 22:13), a najistaknutiji pojedinci su svakako bili Kevin Pangos i Leo Vesterman.


Augusto Lima i Kevin Pangos su imali sjanu prvu četvrtinu u kojoj su postigli 16 (obojica po 8) od ukupno 20 poena svoje ekipe. Žalgiris je bio dosta dobar i šutirao iz 6/10 za 2 i 2/4 za 3 poena. Gosti su bili za trunku slabije raspoloženi i njihova uspešnost je bila gotovo identična, (5/10 za 2 i 2/4 za 3), tako da ne čudi što su i oni postigli 20 poena, pa nakon prve deonice smo već dobili veoma interesantan i neizvestan dvoboj. CSKA je nešto sigurnije započeo drugu četvrtinu i na samom otvaranu uspevaju da vežu nekoliko uspešnih poseda, i tokom dobrog dela ovog kvartala su uspešno držali prednost od dva poseda. Brok Motum je imao vruću ruku i to su prepoznali njegovi saigrači, pa su preko Motuma i njegovih pet poena uspevali da drže korak za moskovljanima koji su delovali sve sigurnije kada je lopta u njihovom posedu, a pogotovo je Augustin bio opasan koji je znao kako da kazni neobazrivost Žalgirisa u defanzivnom skoku. CSKA je uspeo da zadrži prednost na poluvremenu, 38:45, koja je, ruku na srce mogla biti i ubedljivija, jer su domaći prekasno krenuli da igraju odbranu i nisu znali da odgovore na igru Džejmsa Augustina i Viktora Hrijape.

http://www.euroleague.net/

Fantastičan odgovor domaćina u drugom poluvremenu. Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa su uspeli da sprovedu plan u delo i na krilima Kevina Pangosa, koji je meč završio sa 21postignutim poenom, uspeli ne samo da stignu prednost moskovljana, već i da predju u vodjstvo u toku poslednjih deset minuta utakmica. Nakon njegovog isključenja(dobio je i drugu tehničku grešku) igra zelenih se vidno popravila. Augusto Lima je od prve četvrtine postigao samo 4 poena i meč završio sa 12, a sjajan je bio nekadašnji košarkaš Partizana, Leo Vesterman, koji je ubacio 10 poena i pored toga asistirao 10 puta. Iako se krajem prvog poluvremena činilo da će gosti lako izaći na kraj sa Žalgirisom, srce šampiona se nije predalo. Arturas Milaknis je “školovao” de Koloa na visokom postu, pogodio za dva i doneo plus tri svojoj ekipi, nakon čega je francuski reprezentativac promašio šut za tri, u nastavku je Pangos završio na liniji penala, bio dovoljno smiren da pogodi oba bacanja, a onda krade loptu de Kolou i meč je i definitivno gotov. Litvanski predstavnik je savladao CSKA rezultatom 79:74 i pokazao da ništa još uvek nije rešeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.