Rusko polufinale u Berlinu

Lokomotiva je u uzbudljivoj utakmici sa nekoliko preokreta uspela da slavi protiv Barselone sa 81:67 i tako obezbedi odlazak na fajnl-four u Berlin, gde će igrati protiv CSKA. Pobednički tim su predvodili Dilejni sa 17 poena i 6 asistencija, Singlton sa 16 poena i 12 asistencija, Brokof sa 14 i Džening sa 10 poena. Najbolji u Barseloni bili su Perperoglu sa 13, Navaro sa 12 i Satoranski sa 8 poena, 5 skokova i 7 asistencija.

Lokomotiva je bolje otvorila utakmicu i do TV tajm-auta povela sa 17:10. Dobrom šuterskom učinku u napadu i za tri i za dva poena, ruska ekipa je dodala čvrstu odbranu, koja je naterala Barselonu da ulaže maksimalni napor za svaki poen. U nastavku igre viđena je brža igra, Barselona je koristila ovakav ritam za poene iz prodora i tranzicije, dok je Lokomotiva održavala prednost kombinacijom poena iz reketa i pogođenih trojki. Na kraju prvog perioda rezultat je bio 26:21 u korist domaćina.

Barselona je iskoristila promašaje Lokomotive na početku drugog perioda i poenima iz ofanzivnog skoka, prodora i iz pogođene trojke preokrenula rezultat. Ruska ekipa je odgovorila sa boljm odbranom i zahvaljujući nesportskoj grešci Dorsija, dobrom ofanzivnom skoku i padu realizacije napada Barselone, vratila prednost na 35:28. Paskval je morao da zatraži tajm-aut. U dugo polovini druge četvrtine Barselona je poene sticala iz tranzicije i unutrašnje igre, dok su promašivali šuteve izvan reketa. Lokomotiva je predvođena eksplozivnim Dilejnijem sipala trojke i dodavala im poene iz tranzicije za 50:39 na kraju poluvremena.

Foto: https://twitter.com/lokobasket

Foto: https://twitter.com/lokobasket

Dobra odbrana Barselone, greške Lokomotive u napadu i dve vezane Navarove trojke naterale su Barcokasa da zatraži tajm-aut na početku drugog poluvremena. Posle tajm-auta sve do kraja treće četvrtine Barselona je kontrolisala igru odličnom odbranom. Vrlo pokretljiva petorka lako je menjala i kombinovala zonsku i odbranu “čovek na čoveka”. Lokomotiva je uspela da pogodi par šuteva spolja i to je bilo sve od njihovog napadaćkog učinka u ovom periodu. Katalonci su u napadu pogodili još dve trojke i odlično koristili Tomića u reketu, naročito iz pik end rola. Rezultat je do kraja treće četvrtine preokrenut na 58:62.

Sjajni Singlton koji je vezao dve trojke i dobio u direktnom duelu Tomića prodorima u reket i odlična odbrana Lokomotive, omogućili su novi preokret rezultata. Paskval je sredinom poslednje četvrtine morao da zatraži tajm-aut pri rezultatu 73:64. Njegov tim se potpuno izgubio u napadu, postigavši samo 2 poena za četiri i po minuta. Nervoza zbog važnosti utakmice učinila je svoje u naredna tri i po minuta. Oba tima su promašivala otvroene šuteve i gubila lopte u napadu. Po tri poena postigli su Džening i Oleson. U završnici utakmice Džening je pogodio za dva, Satoranski promašio za tri poena, a onda Dilejni novom trojkom zapečatio sudbinu Barselone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.