Real Madrid novi šampion Evrope!

Košarkaši Real Madrida novi su prvaci Evrope. U finalnom susretu savladali su borbeni Olimpijakos rezultatom 78 – 59.
Madriđani su osvojili svoju 9. titulu prvaka Evrope u istoriji, prvu nakon čak 20 godina pauze i dva izgubljena finala 2013. i 2014. godine.

Titulu Realu su doneli Kerol sa 16 poena ( 4/5 za 3 poena ) kao i Andres Noćioni sa 12 poena i pogocima u najvažnijim momentima. Prvu osetniju prednost timu Pabla Lasa na ovom meču doneo je Mačiulis minijaturama u drugoj četvrtini.

U ekipi Olimpijakosa najbolji su bili Lodžeski sa 17 poena i Printezis sa 11 poena, dok je legenda Pireja Vasilis Spanulis meč okončao sa samo 3 postignuta poena i šutem za tri 0/4.

Tok meča

Košarkaši Real Madrida su bolje otvorili susret i imali su prednost 6 – 1. Olimpijakos se brzo vraća i unutrašnjom igrom i preko Lodžeskog preokreće rezultat. Na kraju prve deonice bilo je 19 – 15 za tim iz Pireja.

Druga četvrtina donela je novi preokret stanja na terenu. Olimpijakos je teško rešavao svoje napade, a Real je počeo da lako rešava postavljene odbrane Olimpijakosa. Na krilima trojke Riversa Madriđani su na poluvre poneli + 7 ( 35 – 28 ).

defensacentral.com

defensacentral.com

Ekipa trenera Pabla Lasa bolje je otvorila drugo poluvreme i brzo došla do 40 – 29. Tada kreće serija Olimpijakosa 12 – 0. Kada se činilo da je košem Slukasa grčki tim preuzeo momentum meča usledile su trojke Kerola za 46 – 43, a zatim se Real još više odvojio ( 49 – 43 ). Kerol je bio sjajan u trećoj deonici sa 11 poena.

U poslednjoj četvrtini Real je na osnovu sjajne igre Noćionija u oba pravca, kao i razigranosti Rodrigeza i Ljulja stigao do velike prednosti koju nije ispustio do kraja. Na kraju, možda i nepravedno, ogromna razlika je na strani „domaćeg“ tima.

Madridska dvorana slavi svoje šampione.

Leave a Reply

Your email address will not be published.