El Klasiko: Barsa pobedila; Real od očaja do sjaja, pa unazad

Real je posle katastrofalne prve četvrtine u nastavku popravio igru u oba smera i čak uspeo da preokrene rezultat u poslednjoj četvrtini, ali je Barselona uspela u završnici da vrati prednost i slavi sa 72:65. Katalonski tim su predvodili Perperoglu sa 20 poena i 6 skokova i Satoranski sa 17 poena. Dorsi je sa 10 skokova doneo Barseloni važnu prednost pod košem. Ajon je predvodio Madriđane sa 16 poena i 7 skokova, Rejes je imao 11, dok je Rodrigez imao 8 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Barselona je odlično otvorila meč, trojke Satoranskog i siguran šut Doelmana donose prednost od 12:2. Laso je morao da zatraži tajm-aut da bi podigao samopouzdanje svojoj ekipi koja je ušla u seriju promašaja. I u nastavku prve četvrtine ovo je bio duel ekipe koja sjajno šutira i ekipe koja očajno šutira. I pored toga što je katalonski tim izgubio nekoliko lopti u napadu pogađali su iz svih pozicija i za tri i sa polu-distance i posle ofanzivnog skoka. Prednost je na kraju ovog perioda iznosila 25:4.

Real je bio znatno bolji početkom druge četvrtine. Iako je sa dve trojke Ribasa Barselona najavila nastavak katastrofe, Real je uspeo poenima iz prodora i sa slobodnih bacanja, uz prvu pogođenu trojku da smanji razliku na 33:16. Barselona je pokvarila realizaciju šuta u ovom periodu, ali su veliki broj napada obezbeđivali odličnim ofanzivnim skokom. U drugoj polovini druge četvrtine viđena je po jedna tehnička greška na obe strane, koje su ekipama donele poene u serijama. Završnica je ipak pripala Realu, koji je sa tri pogođene trojke, od toga dve Ljulja iz tranzicije, smanjio razliku na 40:28.

Foto: twitter.com/FCBbasket

Foto: twitter.com/FCBbasket

Barseloninu igru u trećoj četvrtini predvodio je Perperoglu, sa dva pogodka sa niskog posta i jednim za tri poena obezbedio je blago povećanje prednosti na 49:35. Real dolazi do poena preko pokušaja za tri poena. Koktel Barseloninog slabog šuta i grešaka u napadu i odlične odbrane Reala, omogućili su Madriđanima potpuni povratak u utakmicu u završnici treće četvrtine. Poene iz reketa donose Ajon i Rejes, dok za tri pogađaju Rodrigez i Kerol i Barselonina velika prednost istopila se na 52:51 na kraju ove deonice.

Real je odlično otvorio poslednji period i pogodcima sa distance i posle ofanzivnog skoka preokrenu rezultat, ali je Satoranski sa trojkom i zakucavanjem iz kontre vratio za tren Barselonu u igru. Laso je pri prednosti svog tima od 58:57 zatražio tajm-aut. U nastavku utakmice viđeno je dosta promašaja za tri poena, neiskorišćenih zicera i izgubljenih lopti. Posle nekoliko dobrih dva na dva akcija na obe strane ušlo se u penal završnicu. Utakmica je odlučena posle promašaja Dorsija sa slobodnog bacanja kada je Perperoglu uhvatio loptu, a Ljulj napravio nesportski faul, posle kojeg je Barselona napravila razliku dovoljnu za pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.