Real savladao i Gran Kanariju

Prošlogodišnji prvak Evrope Real Madrid je dočekao Gran Kanariju u svom Palasiu de Deportesu. 

Prvu četvrtinu je bolje otvorila Gran Kanarija koja je u prve tri minute pogodila četiri trojke i pokušala uvesti utakmicu u brži ritam. Real se ubrzo sabrao i preko Rendolfa i Tejlora vratio u utakmicu. Gran Kanarija je nastavila napadati i pogađati iz svih pozicija, te se nisu predali iako je Real bio očiti favorit. Stroberi je bio jako raspoložen i postigao je čak 13 poena. U Realu je najraspoloženiji bio Rendolf, a treba izdvojiti i prelijepu asistenciju iza leđa Klemena Prepeliča. Gran Kanarija je na mali odmor otišla sa prednošću 22:28.

Drugu četvrtinu je otvorio trojkom  Rudi Fernandez. Rudi Fernandez je poslije trojke i lijepu asistenciju podijelio Prepeliču te su veoma brzo stigli minus koji su imali poslije prve četvrtine. Ekipe su rešetale sa svih strana i utakmica je ličila na neku iz NBA lige. Ekipe su u malo usporile ritam, ali je Rendolf na 2 i po minute do kraja poluvremena pogodio trojku za prvo vodstvo Reala. Prepelič je bio najbolji u prvom poluvremenu i upisao je 9 poena 2 skoka i 3 asistencije za 8 minuta na parketu. Prvo poluvrijeme je završeno prednošću Reala 47:43.

U trećoj četvrtini je Real ubacio u brzinu više i sjajnom odbranom otišao na +10 u veoma kratkom roku. Edi Tavares je spustio roletne i Balvinu i Paščeniksu je slao lopte u dva navrata u publiku. Drugo poluvrijeme je loše krenulo po Gran Kanariju, pa je i Stroberi upao u sivilo te je i on počeo promašivati. Košarkaši Gran Kanarije su se sabrali pri kraju četvrtine i smanjili razliku na 62:57.

Četvrtu četvrtinu je je otvorio floaterom Kerol, ali uzvratio mu je raspoloženi Klevin Hena na drugoj strani. Sjajni Prepelič je nastavio sa odličnom rolom i u četvrtoj četvrtini. Real je držao ekipu Gran Kanarije čitavu četvrtinu na pristojnoj udaljenosti. Tačku na i je stavio Rudi Fernandez trojkom sa 9 metara.

Najbolji u Realu je bio Entoni Rendolf sa 20 poena. Sjajnu rolu je imao i Klemen Prepelič sa 13 poena 2 skoka i 3 asistencije, te Edi Tavares sa 2 poena 5 skokova, ali i 5 blokada. U redovima je bio najbolji Stroberi sa 20 poena. Real je sada na omjeru 8:0, a Gran Kanarija 2:6.

Leave a Reply

Your email address will not be published.