Radonjić nadmudrio Repešu

Crvena Zvezda je slavila protiv EA7 Olimpije Milano sa 83:70. Najbolji u redovima pobednika bili su Simonović sa 23 poena i 6 skokova i Volters sa 14 poena, 4 skoka i 6 asistencija. U poraženom timu jedini dvocifren je bio Đentile sa 14 poena i 5 skokova. 

U prvoj četvrtini obe ekipe su se fokusirale na spuštanje lopte u reket, bilo da je koš napadala spoljno ili unutrašnja linija. Poeni se postižu sa niskog posta, igre iz pik end rola i prodora. Snažan defanzivni pritisak na spoljnu liniju, koji su vršila oba tima, doneo je veliki broj izgibljenih lopti i poena iz tranzicije. Zvezda je počela bolje utakmicu, ali je Olimpija popravila šut i preokretom došla do 14:19 na kraju ovog perioda.

Odbrana Crvene Zvezde uradila je odličan posao u prvom delu prve četvrtine, igrači Olimpije su sa velikim poteškoćama probijali reket i imali su slabu realizaciju šuta iz igre. Crveno-beli su serijom pogođenih trojki šuterski raspoloženog Simonovića  napravili potpuni rezultatski preokret. Olimpija je uspela u drugom delu ovog perioda da poveže redove u napadu i sa nekoliko poena iz reketa ublaži zaostatak na 37:32.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Crvena zvezda je imala dobre minute na početku i u završnici treće četvrtine, kada su prvenstveno kroz dobru odbranu i odličan šut pravili razliku u odnosu na ekipu iz Milana. Olimpija je odgovorila sredinom ovog perioda, iz odlične odbrane postigli su nekoliko poena iz tranzicije i dodali poene iz reketa. Zvezda se na vreme vratili i uspela da očuva uvećana prednost na 54:46.

Odlična odbrana crveno-belih na početku poslednjeg perioda omogućila im je da uvećaju prednost i sačuvaju pobedu. Zvezda je igrala vrlo raznovrsno u napadu, dobro razvijajući unutrašnju igru i pogađajući spolja u prelomnim momentima. Olimpija se kasno vratila u igru, pa za preokret nije bilo nade.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.