Prvak Evrope razmontirao Makabi u Izraelu

Makabi iz Tel Aviva je dočekao u Menori Mivtači areni ekipu Reala iz Madrida.

Foto:Euroleague

Prvu četvrtinu su obilježili dobra odbrana bez puno faulova i loši procenti za 3 poena. Ekipe su otvorile trojkama četvrtinu, za Maka bi je pogodio O’Brajant, a na drugoj strani je uzvratio Rendolf. Košarkaši oba tima su polako ušli u utakmicu, Ljulj je probso razdrmati jednom trojkom u padu, onako u njegovom stilu. Do kraja četvrtine su poentirali isti igrači koji su otvorili utakmicu(Rendolf i O’Brajant) i na odmor poslije prve četvrtine se otišlo rezultatom 15:18.

Drugu četvrtinu je otvorio lijepim zakucavanjem Gustavo Ajon. Ekipa Makabija se preko Sešnsa i O’Brajanta vratila u rezultatski egal, ali se preko razigranog Džejsi Kerola i Rudi Fernandeza Real odvojio na +14 veoma brzo. Glavni problem ekipe Makabija uz rafalnu paljbu Kerola i odlične odbrane na Vilbekinu, je bio šut za tri poena, koji nisu mogli pogoditi da spase živu glavu. Poluvrijeme je završilo 23:41 u korist Reala.

Na početku treće četvrtine su se raspucali Vilbekin i Kejn sa jedne, a Ljulj i Rendolf sa druge strane. Makabi je brzo smanjio razliku na -12, ali su onda samo probudili Ljulja koji je samo nastavio pogađati luđačke šuteve koji ulaze samo njemu. U zadnju četvrtinu se ušlo rezultatom 44:66.

Četvrtu četvrtinu je Real samo održavao stečenu prednost. Naravno Real nije spustio nogu sa gasa i nastavili su da pogađaju Rudi i “Mitraljeta” Kerol. Do kraja utakmice se igralo slaba odbrana i kao na treningu. Real je savladao ekipu Makabija rezultatom 66:87

Najefikasniji u dresu Reala je bio Sergio Ljulj sa 17 poena, pratio ga je Kerol sa 16 i Ajon sa 12 poena i 11 skokova. Najbolji i jedini koji je pokušavao nešto u redovima Makabija je bio Džoni O’Brajant sa 17 poena.

Real je upisao i šestu pobjedu i za sada su jedina neporažena ekipa, a makabi je upisao i peti poraz i na omjeru su 1:5.

Leave a Reply

Your email address will not be published.